Parlamentul va adopta o declaraţie privind problema şcolilor cu predare în limba română din Ucraina. Deputaţii vor să transmită astfel îngrijorările referitoare la Legea Educaţiei, pe care ucrainenii au adoptat-o. Socialiştii au cerut astăzi audierea pe acest subiect a premierului Pavel Filip, motivând că Guvernul nu a avut nicio reacţie oficială în acest caz, dar nu au mai insistat după ce s-a decis adoptarea acestei declaraţii.

 

Inițiativa Partidului Socialiștilor privind reforma constituțională pentru redistribuirea atribuțiilor în eșaloanele de vîrf ale puterii a provocat o acutizare a relațiilor și așa tensionate dintre președinte pe de o parte,  și Parlament și Guvern – pe de alta.

Trei moldoveni, bănuiți de falsificarea vizei SUA, au fost reținuți de Polițiștii de Frontieră la Aeroportului Internațional Chișinău.

Președintele Partidului Liberal anunță că nu mai crede în integrarea europeană a Republicii Moldova și că cetățenii moldoveni sunt amăgiți. Dacă vrem integrare europeană trebuie să ne unim cu România, declară Mihai Ghimpu.