În noaptea de 31 octombrie pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină la lichidarea unui incendiu izbucnit pe strada Ion Pelivan 34/1 din municipiul Chișinău.

 

 

Andrei Năstase a fost ales primar al municipiului Chișinău în urma alegerilor locale anticipate din 2018. O decizie în acest sens a fost luată de către Curtea de Apel Chișinău.

 

 

Ion Ceban, candidatul pentru funcția de primar al capitalei, susține că sistemul de canalizare pluvială înfundat vorbește despre ineficiența administrațiilor precedente ale municipiului Chișinău.

 

 

Termoelectrica primeşte deja cereri pentru a porni încălzirea în blocuri.

 

 

Pînă la sfîrșitul anului 2019, în capitală urmează a fi redeschise, după reparație, patru instituții de educație timpurie cu 36 de grupe noi, care vor putea fi frecventate de 825 de copii.

 

Din 1 iunie va fi permisă vînzarea băuturilor răcoritoare și a înghețatei în parcurile și scuarurile din Chișinău.

 

Șefa Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, Rodica Guțu, susține că cazul din grădinița nr.177 din sectorul Ciocana al capitalei, unde copiii ar fi fost alimentați cu pește infectat cu viermi, a avut loc acum trei luni.

 

Pensionarii și persoanele cu dizabilități din municipiul Chișinău, aflați la evidența Direcției generale asistență socială și sănătate, care sînt beneficiari de compensații/abonamente pentru călătoria în transportul public și au o pensie mai mică de 1.450 lei, vor primi către Sărbătorile de Paști cîte 100 de lei.

 

Peste 750 de panouri publicitare din Chișinău nu au autorizație sau au autorizația expirată.

 

Primăria municipiului Chișinău informează că Parcul Urban de Autobuze (PUA) anunță concurs de angajare pentru anumite categorii de salariați. 

 

Deputații din Blocul ACUM îi invită din nou pe cei din PSRM la discuții, privind investirea unui nou Guvern și votarea pachetului de legi de dezoligarhizare.

În perioada 7-10 martie, a.c. în capitală au fost sterilizați 140 de cîini fără stăpîn