Municipalitatea va aloca bani pentru vopsirea porților orașului, a anunțat primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, în cadrul unui interviu pentru Noi.md.

„Vom avea „Porți” noi. Revizuim bugetul ca să putem aloca bani pentru vopsirea lor”, a precizat Radu.

Primarul interimar a mai menționat că vor fi găsite soluții și pentru aducerea la o stare normală a „Hotelului Național”, a Cinematografului „Iskrа”, care știrbesc mult din aspectul orașului.

„Hotelul Național nu se află în gestiunea municipalității. Din cîte știu, Guvernul are o soluție pentru el. Cît despre fostul cinematograf „Iskrа” – și el este proprietate privată. Am discutat cu proprietarul lui, l-am întrebat ce are de gînd să facă, căci nu mai putem tolera acest șantier în starea lui actuală. Nu este exclus că pe acest loc vor începe edificarea unei clădiri pentru oficii. Și Stadionul Republican se află în gestiunea Guvernului, din cîte am înțeles, acolo se dorește crearea unui mic parc”, a punctat Radu.

Potrivit Silviei Radu, Chișinăul are nevoie de cît mai multe zone verzi și zone de agrement bine amenajate.

„Trebuie să facem așa ca să avem un oraș frumos, cu umeri albi de piatră, vorba cîntecului, în care să funcționeze havuzuri, să fie multe flori și, în primul rînd, să fie curat. Capitala are nevoie de o viață culturală plină de dinamism, pentru ca să fie vizitată de foarte mulți turiști. Trebuie ca oamenii să fie mîndri de orașul lor și să nu-și dorească să plece de aici”, a adăugat ea.