Marea majoritate a trotuarelor din capitală au devenit adevărate parcări pentru automobile, iar în aceste condiţii pietonii sînt nevoiţi să meargă prin mijlocul drumului, riscîndu-şi uneori propria viaţă.

Obosiţi de acest "viciu" al şoferilor moldoveni, un grup de tineri, în frunte cu activistul civic Victor Chironda, au început instalarea stîlpilor de protecție a trotuarului în Scuarul Cehov, "întorcîndu-le" pietonilor trotuarele înapoi, relatează Noi.md.

„Chișinăuienii au început să uite cum arată trotuarele normale. Practica parcării pe trotuar, care, acum 10 ani, a fost propusă ca soluție temporară, a devenit permanetă și absolută. Asta a dus la degradarea masivă a infrastructurii pietonale în oraș și a stimulat puternic creșterea numărului de automobile. Acest fenomen trebuie oprit, iar trotuarele trebuie întoarse pietonilor”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.

Tinerii propun autorităților să le urmeze exemplul şi-şi doresc ca în viitorul apropiat astfel de stîlpi de protecţie să apară în tot orașul.