Activiștii civili au pregătit o petiție, adresată Primăriei Chișinău, în care cer interzicerea construirii unui hotel înalt în Grădina Publică „Stefan cel Mare” în locul fostei Cafenele„Guguţă” și i-a îndemnat pe locuitorii Chișinău să o semneze.

De remarcat faptul că Curtea de Apel Chișinău a decis recent să-i elibereze Companiei „Regata Imobiliare” permisiunea de a privatiza terenul, pe care se află în prezent Cafeneaua "Guguţă". Conform aceleiași decizii, compania are toate drepturile de a construi o clădire cu 13 etaje pe acest teritoriu și,respectiv, să demoleze cafeneaua, transmite Noi.md.

Activiștii Forum.md au făcut apel către locuitorii orașului Chișinău să se opunăconstrucției unui hotel multietajat în Grădina Publică „Stefan cel Mare”, în locul fostei cafenele "Guguţă", semnînd petiţia corespunzătoare.

"Noi nu ne opunem demolării clădirii, noi vrem ca unul dintre locurile cele mai potrivite pentru odihna cu familia din Chișinău să fie folosit pentru binele comun și nu doar în scopuri comerciale", au declarat autorii petiției.

Ei au menționat că teritoriul, pe care se află actuala cafenea poate fi amenajat și utilizat, de exemplu, pentru construirea unui Centru de Divertisment pentru Copii și Adulți sau pentru o zonă de odihnă familială și petrecerea timpului liber. Clădirea poate fi restaurată și utilizată pentru desfășurarea evenimentelor culturale sau pentru deschiderea Centrelor de Dezvoltare pentru Copii.

"Această listă poate fi continuată încă multă vreme, dar esența este una, autoritățile ar trebui, în primul rînd, să aibă grijă de cetățeni, şi nu de străinii care vor veni la hotel și de oligarhii care se vor îmbogăți de pe urma acestuia. Stimați locuitori ai Chișinăului, poate că nu ne vom atinge scopul propus, semnînd petiţia, dar vom demonstra încă o dată că avem dreptul de a ne exprima părerea și dezacordul faţă de ceea ce se întîmplă în orașul nostru", au subliniat autorii petiției.