Grădinița 212 din sectorul Ciocana al caputalei este plină de gîndaci care îi muscă pe copii, iar părinții sînt îngrijorați din cauză că administrația instituției nu întreprinde nicio măsură pentru a scăpa de ei.

O mămică care își duce copilul la această grădiniță a declarat pentru portalul nostru că părinții sînt deja disperați.

„Grădinița este acum în vacanță, iar părinții fac reparație în grupă. Însă faptul că aceasta este plină de gîndaci ne îngrozește. Copiii vin de nenumărate ori mușcați de aceste insecte, ne este frică pentru sănătatea lor”, a afirmat femeia.

Mai mult decît atît, educatoarele, deși sînt conștiente de situația creată, trec cu vederea problemele existente, iar directoarea, de două săptămîni, nu întreprinde nicio măsură pentru a rezolva situația.

„Ea ne-a dat niște spray-uri cu otravă, însă aceasta nu are niciun efect asupra gîndacilor. Subsolul grădiniței este plin de ei”, a adăugat părintele.

Contactat de reporterul Noi.md, purtătoarea de cuvînt al Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Elena Vorotneac, a declarat că managerul instituției trebuie să întreprindă măsuri urgente de dezinsecție.

”La fața locului este deplasat șeful DGECTS Ciocana, care a constatat că aceste grupe sînt în reparație. Totodată, au fost anunțați și responsabilitii din cadrul Centrului de Sănătate Publică, care în zilele următoare urmează să intervină la instituție în vederea deratizării spațiului”, a declarant Elena Vorotneac.

Administrația grădiniței a fost de negăsit pentru a comenta incidentul.