Noul viceprimar al capitalei, care va exercita și funcția de primar general interimar, Silvia Radu, susține că decizia de a accepta noua funcție i s-a dat greu.

Mai mult decît atît, aceasta susține că nu înțelege de ce pînă astăzi nu s-a găsit o soluție pentru deblocarea situației din Primărie.

„Sînt conștientă că funcția este pe o perioadă scurtă de timp, dar sînt sigură că experiența ne va permite să inițiem schimbări care vor da soluții la problemele chișinăuienilor. L-am rugat pe domnul Grozavu și i-am explicat că dumnealui va rămîne ca viceprimar, deoarece am nevoie de experiența lui. Sper că abordările politice să nu împiedice activitățile Primăriei. Am nevoie de puțin timp pentru a intra în toate detaliile ce țin de activitatea municipiului Chișinău”, a declarat Silvia Radu în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei.

Totodată, aceasta a menționat că în 10 zile va organiza o conferință de presă în cadrul căreia va scoate în prim plan problemele existente la Primărie.

„Eu am venit în această funcție fiindcă am fost rugată. Nu mi-am propus să devin primar, cel puțin astăzi, dar cînd va veni momentul, vom discuta despre aceasta. Oricare ar fi această perioadă eu voi depune toate eforturile pentru a face capitala cît mai prosperă.  Eu am început să exercit această funcție de dimineață și vă promit că vom lucra într-un mod transparent", a afirmat fosta șefă a companiei Gas Natural Fenosa.

Reamintim că Silvia Radu a devenit primar interimar după ce Nistor Grozavu a anunțat că se retrage din funcția de primar general interimar, optînd doar pentru cea de viceprimar.

sursa