Administratorii rutierelor din capitală urmează să stabilească activitatea în conformitate cu legislația și în interesul chișinăuienilor, în caz contrar nu poate fi nici vorbă despre majorarea tarifelor la călătorii.

Acesta a fost răspunsul Primarului General al municipiului Chișinău Ion Ceban oferit transportatorilor care au amenințat cu grevă. El a specificat că atît timp cît proprietarii de microbuze nu vor pune la punct activitatea sa, Primăria nu va fi de acord cu majorarea tarifului la călătorii.

- Aceștia urmează să încheie cu municipalitate contracte noi privind prestarea serviciilor și să respecte clauzele acestora, să creeze condiții bune pentru pasageri, să respecte graficul de circulație, să fie de acord cu introducerea unui sistem E-bilet.

Dacă ei vor ieși la proteste, noi vom ieși cu aceleași argumente, a specificat Ion Ceban, relatează actualitati.md.

Edilul a mai menționat că în bugetul municipiului Chișinău pe anul 2020 nu sînt prevăzute mijloace pentru subvenționarea transportatorilor privați.

Amintim că anterior Ion Ceban a declarat că în prezent Primăria Chișinăului negociază intens procurarea noilor autobuze. Potrivit lui, procesul de completare a parcului de autobuze ar putea fi lansat deja în primăvara anului curent.