Cetățeanului moldovean aflat în orașul Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, a părăsit ieri, 2 februarie, China cu un avion charter francez, îndreptîndu-se spre orașul Istres, Franța.

 

Oamenii de știință din Rusia au creat un medicament unic pentru tratarea trombozei, care nu numai că găsește cheagurile de sînge în organismului omului, dar le dizolvă în totalitate.

 

Ministrul Energeticii al Ucrainei Alexei Orjel a declarat că țara este dispusă să stopeze tranzitul de gaze rusești deoarece în rezervoarele subterane din Ucraina este stocat un volum record de gaze.

 

Autoritățile kazahe sînt gata să facă o înțelegere cu miliardarul Anatol Stati şi să achite despăgubirile de peste jumătate de miliard de dolari, scrie presa de opoziţie din Kazahstan.

 

Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în Turcia își vor putea converti permisul de conducere fără a susține examene teoretice și practice.

 

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a constatat încălcarea drepturilor oamenilor de către Federația Rusă în privința a doi cetățeni din regiunea transnistraeană. Decizia a fost publicată marți, 15 octombrie, informează Asociația „Promo-Lex”.

 

 

Arhiva centrală de documente istorice și politice din Sankt Petersburg a prezentat caracteristica KGB a tînărului Vladimir Putin.

 

Mai mulți pasageri ai unei curse aeriene spun că au fost obligați să plătească o taxă de 15 euro pentru produsele cumpărate din Duty Free.

 

 

Practic, de la primii ani de la prăbușirea Uniunii Sovietice (la care a pus mâna și statul sovietic Belarus!), la Moscova tot sperau că poate alte state se vor îndepărta totuși, iar Minsk, oricum va fi întotdeauna alături de ea. Și poate chiar în viitor vor reuși din nou să se reunească într-un stat, dar deja în baza noilor condiții.

 

 

Persoanelor străine care pretind la obținerea pașaportului rus ar putea să li se permită să păstreze prima cetățenie.

 

Un om al străzii din SUA a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce s-a declarat vinovat pentru posesie de droguri. Însă, în urma analizelor de laborator s-a descoperit că drogurile găsite asupra lui erau, de fapt, lapte praf, relatează oklahoman.com.

 

 

Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenia unui stat UE vor putea circula liber în Marea Britanie pînă în decembrie 2023.