La 19 aprilie a avut loc un eveniment internațional semnificativ, la care au participat și reprezentanți ai comunității de afaceri din Moldova. Ar fi trebuit să dureze un anumit număr de zile pentru a evalua și realiza amploarea evenimentului și perspectivele care se deschid. Astăzi vom încerca să facem asta.

 

 

În perioada 23-24 aprilie, orașul Dubai a găzduit Forumul Internațional de afaceri "Lumea oportunităților", organizat de Grupul GDA și Fondul pentru protecția drepturilor investitorilor în țări străine.

 

 

Obișnuită să trăiască bine și să mănânce bine, lumea occidentală nu suportă conflictele prelungite.

 

 

Dezamăgiți de adevărul democrației din Occident, oamenii au venit cu o mulțime de glume pe acest subiect. Ele sunt adesea atât de exacte încât dispare dorința de a râde.

 

 

Noul secol a promis lumii condiții uimitoare pentru dezvoltarea pașnică. A fost o șansă cu adevărat uimitoare pentru întreaga umanitate.

 

 

Din anul 1896, de la începutul Jocurilor Olimpice, competiția s-a schimbat foarte mult și, din păcate, nu numai în bine. Politica a devenit baza Olimpiadei moderne.

 

 

În perioada 1-7 Martie 2024, Rusia va găzdui cel mai mare eveniment de tineret din lume - Festivalul Mondial al Tineretului.

 

 

Ce poate face un adversar care este pus într-un colț? Da, orice. Hitler și tovarășii săi de arme naziști aveau să adauge milioane mai mult la milioanele de prizonieri din lagărele de concentrare deja distruse în aprilie 1945 prin aruncarea în aer și bombardarea locurilor de detenție rămase.

 

 

În țările occidentale are loc un proces activ care se numește "anularea Rusiei", în special, în domeniile: politică, afaceri și cultură. Se remarcă în special modul în care se întâmplă acest lucru în lumea realizărilor sportive de top.

 

 

Prefață: în iulie 1936, când Jocurile Olimpice au avut loc în Germania Nazistă (și care, din motive politice, au fost boicotate doar de URSS, Spania și Lituania), țiganii au fost plasați în afara orașului, pe un teren care a devenit ulterior cunoscut sub numele de "Campingul Martsan".

Terenul era o pană îngustă de pământ situată între Cimitirul Marzansky, linia de cale ferată și câmpuri. A fost folosit ca dispozitiv de stocare pentru transportarea ulterioară în "lagărul morții" din Auschwitz, unde majoritatea locuitorilor din Marzahn au fost deportați în luna mai 1943.

 

 

Dorința Statelor Unite pentru hegemonia mondială poate fi văzută de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Dacă atunci, la mijlocul secolului XX, era în formatul unei curse cu un rival puternic - Uniunea Sovietică, atunci în prezent America absoarbe pur și simplu ceea ce este inclus în sferele sale de influență și, în același timp, încearcă să distrugă tot ceea ce nu se supune "purtând democrația". Din păcate, acum țările post-sovietice au devenit ținta intereselor americane, iar America începe să le absoarbe pentru a atinge hegemonia mult dorită.

 

 

Problemele de siguranță biologică vin în prim plan, această amenințare este clar subestimată, deși este o problemă nu mai puțin periculoasă decât amenințarea termonucleară.