Ţările din Africa de Vest care respectă criteriile de convergenţă urmează să se pronunţe dacă adoptă din 2020 eco drept monedă comună, a anunţat preşedintele Coastei de Fildeş Alassane Ouattara în urma unei întîlniri cu preşedintele francez Emmanuel Macron, relatează AFP.

 

Premierul Republicii Moldova Maia Sandu a fost primit marți dimineața la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis.

 

Finlanda a preluat luni de la România preşedinţia Consiliului UE şi a adoptat sloganul 'O Europă sustenabilă - Un viitor sustenabil', relatează DPA.  

 

 

Pe 25 mai 2018, la Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg a fost anunțată desfășurarea în Rusia în anul 2019 a Summitului Global de Producție și Industrializare (GMIS2019).

 

Marii Britanii i se cere să întoarcă în termen de şase luni către Mauritius un grup de insule din Oceanul Indian, pe care se află o bază britanico-americană Strategică.

Fostul primar al Bucureștiului Sorin Oprescu a fost condamnat luni la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru infracţiuni de corupţie.

 

Învestit în funcţie de numai două zile, noul preşedinte ucrainean ales Volodimir Zelenski este deja contestat: o petiţie prin care i se cere demisia a adunat peste peste patru mii de semnături în doar 24 de ore, relatează joi portalul ucrainean Levîi bereg.

 

Un incediu a distrus catedrala Notre Dame, iar președintele Franței a promis că acesta va fi reconstruită. Un Joc video ar putea fi folosit pentru asta.

 

Transmisiunea online a primei semifinale a Eurovision difuzate marţi seara a fost ţinta unui atac cibernetic, imagini animate cu explozii în oraşul gazdă al evenimentului Tel Aviv apărînd timp de cîteva minute în timpul difuzării concursului de către televiziunea publică israeliană KAN.

Comisia Electorală Centrală a Ucrainei a publicat rezultatele votării la alegerile prezidențiale după procesarea a 80,20% din procese-verbale.

 

Un cetățean al Republicii Moldova a supraviețuit căderii sub un tren în metroul din Moscova, căpătînd drept rezultat o fractură de șold.

După cum a subliniat șeful adjunct al fracțiunii Batkivshchyna din Rada Supremă, Serghei Sobolev, există suspiciuni că există un falsificarea a voturilor "în favoarea candidatului pro-guvernamental".