Un australian a cîștigat la loterie de două ori într-o săptămînă. Bărbatul de aproximativ 40 de ani, care este din suburbia Bondi, Sydney, sărbătorea cîştigarea unui premiu la loteria australiană, cînd a dat lovitura din nou la nici măcar o săptămînă de la prima reuşită, potrivit Agerpres.

Fericitul jucător, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a cîştigat pe 6 mai 1.020.487 de dolari australieni (644.000 de euro), iar sîmbătă, 12 mai, a dat din nou lovitura, obţinînd 1.457.834 de dolari australieni.

”Mi-am spus că e prea frumos să fie adevărat. Probabilitatea de a cîştiga de două ori într-o perioadă atît de scurtă de timp trebuie să fie inexistentă. Mi-aş fi dorit să am un sfat pentru alţii despre cum să cîştigi la loterie, însă nu am”, a declarat el luni, 14 mai, după ce a primit vestea de la NSW Lotteries, organismul oficial care gestionează loteria din statul New South Wales.

Întrebat ce va face cu banii, el a menţionat că ”nu va face prostii” şi că intenţionează să investească suma obţinută în domeniul imobiliar în zona Sydney, să-şi cumpere o maşină nouă şi să plece în vacanţă în Honolulu.

Organizatorii loteriei au spus că nu pot estima probabilitatea de a cîştiga de două ori într-o săptămînă, însă au precizat că există o şansă la 1,845 de milioane de a da lovitura o dată.

”Nu ştim pe nimeni care a cîştigat de două ori într-o săptămînă. Ştim oameni care au cîştigat de două ori în viaţă, însă nu de două ori într-o săptămînă. Este foarte neobişnuit şi unic”, a declarat purtătorul de cuvînt al NSW Lotteries, Matt Hart.

De altfel, jocul de loterie este foarte popular în Australia unde există mai mulţi operatori de stat şi în sectorul privat.

În schimb, un canadian a cîștigat 2 milioane de dolari la loterie în ziua în care s-a pensionat și și-a sărbătorit ziua de naștere.