Cu trei zile înainte de alegerile prezidențiale din Ucraina, un portal de investigație ucrainean a relatat că cel mai popular candidat, potrivit sondajelor de opinie, actorul Volodimir Zelenski, are în Italia o vilă cu 15 camere, pe care nu a inclus-o în declarația de avere.

Într-o reacție pe Instagram, actorul și omul de afaceri devenit politician scrie că ar fi o știre „falsă” cu scopul de a-l discredita.

În vîrstă de 41 de ani, Zelenski se prezintă drept candidat anti-sistem și este creditat de sondaje cu șansele cele mai mari de a cîștiga primul tur al prezidențialelor din 31 martie.

Portalul Slidtsvo.Info scrie că Zelenski și-ar fi cumpărat vila de 600 metri pătrați cu 3.8 milioane de euro în 2017, într-o regiune din Toscana, unde au vile mulți oligarhi ruși, supranumită din această cauză „suburbia Moscovei”. Vila ar fi fost înscrisă pe numele soției sale.

În declarația sa de avere actorul a declarat patru apartamente în Kiev, o casă la țară, apartemente la Ialta, în Crimeea anexată de Rusia în 2014 și în Marea Britanie.