După cum a subliniat șeful adjunct al fracțiunii Batkivshchyna din Rada Supremă, Serghei Sobolev, există suspiciuni că există un falsificarea a voturilor "în favoarea candidatului pro-guvernamental".

Reprezentantul sediului candidatului la președinție al liderului partidului Batkivshchyna, Iulia Timoșenko, susține că este pe locul al doilea în rezultatul votării în primul tur al alegerilor prezidențiale, care au avut loc duminica trecută.

"Noi facem o numărare paralelă a voturilor și am prelucrat deja 63,51% din procesele-verbale cu sigilii umede în acest moment, în timp ce CEC a încetinit vizibil numărarea lor", a declarat șeful adjunct al fracțiunii Batkivshchyna din Rada Supremă, Serghei Sobolev.

Potrivit datelor noastre, Vladimir Zelensky a acumulat 28,1%, Iulia Timoșenko - 16,1%, și Petro Poroșenko - 15,2% din voturi după procesarea a 63,51% din procesele-verbale. "

Potrivit acestuia, CEC nu a anunțat participarea la vot timp de patru ore, în același timp a început să anunțe rezultatele votării. "În această privință, noi bănuim că există o falsificare a voturilor în favoarea candidatului pro-guvernamental (Petro Poroșenko)", a spus Sobolev.