Mai mulți pasageri ai unei curse aeriene spun că au fost obligați să plătească o taxă de 15 euro pentru produsele cumpărate din Duty Free.

Pasageri ai cursei Kiev-Chișinău, care au zburat în data de 13 octombrie, ora 19:45, cu aeronava companiei Ukraine International Airlines (UIA) au povestit pentru Noi.md că cei cărora nu le-au încăput cumpărăturile din Duty Freea în bagaj, atunci au fost obligați ori să plătească ori să renunțe la produse.

Contactat de Noi.md, reprezentanții de la Chișinău ai companiei aeriene Ukraine International Airlinesnu spun că, de fapt, pasagerii nu s-au încadrat în limita de kilograme ai bagajului, pentru că regulile lor diferă de cele ale altor companii aeriene.

,,La noi tariful de bagaje e de pînă la 7 kilograme. Atunci cînd oamenii procură bilet li se explică acest lucru. Deci, tarifele care se procură cu bagajul de mînă pînă la 7 kilograme, ele includ și ceea ce procuri din Duty Free. Adică, cumpărăturile din Duty Free trebuie să se încadreze în cele 7 kilograme a bagajalui. Ceea ce este deasupra, aceasta este 15 euro.

Aceasta este politica companiei aeriene UIA. La noi tarifele-s foarte restrictive. Dacă e 7 apoi e 7 kilograme, inclusiv cu ceea ce pasagerul procură din afară, deci, trebuie să încapă în aceste 7 kilogram. Dacă pasagerul are bagajul de cală de 23 de kilograme, atunci mai are dreptul la bagajul de mînă de 7 kg, dar și încă 5 kilograme. Aceste 5 kilograme pot fi folosite drept cumpărăturile din Duty Free”, a declarat Iulia Rotari, reprezentant al companiei Ukraine International Airlines