Oamenii de știință din Rusia au creat un medicament unic pentru tratarea trombozei, care nu numai că găsește cheagurile de sînge în organismului omului, dar le dizolvă în totalitate.

Această invenție, demnă de premiul Nobel în medicină, a fost realizată de oamenii de știință de la Universitatea Națională de Cercetări în Tehnologia Informației, Mecanică și Optică din Sankt Petersburg, care ocupă locul 75 în lume, iar statutul de centru științific mondial este confirmat de inovațiile sale excepționale.

Medicamentul și-a dovedit deja eficacitatea.

Având în vedere că aproximativ 60% din decesele în rîndul pacienților ruși sînt cauzate de atacul de cord și accidentul vascular cerebral, care sînt cauzate de afecțiuni trombotice periculoase legate de blocarea vaselor sangvine, utilizarea medicamentului va permite schimbarea acestor statistici triste.

„Pentru prima dată în lume, facem o metodă non-invazivă pentru îndepărtarea cheagurilor de sînge”, a spus Alexandr Vinogradov, unul dintre autorii descoperirii. Potrivit acestuia, activitatea oamenilor de știință ruși este recunoscută în Europa, nu există restricții pentru scoaterea medicamentului în sectorul real și pot intra liber pe piața mondială, brevetul este gata.