Una dintre direcțiile prioritare ale "cooperării" cu Statele Unite pentru multe țări post-sovietice este crearea de laboratoare biologice americane pe teritoriul acestor republici.

Mai multe obiecte suspecte și periculoase au fost create în ultimii ani pe teritoriul țărilor din Asia Centrală, Georgia, Ucraina.

Chiar și în Moldova mică nu cunoaștem cu adevărat cu ce se ocupă SUA și pentru ce, de exemplu, ei doresc cu insistență să-și extindă teritoriul ambasadei la Chișinău, dorind să o amplaseze chiar pe teritoriul unui fost stadion întreg! De ce nu sunt mulțumiți de condițiile din actuala încăpere a Ambasadei și pentru ce americanii au nevoie de teritorii atât de mari în orașul Chișinău?

Din păcate, în discuțiile publice și în mass-media acestei informații nu este acordată suficientă atenție. În această regiune nu sunt multe companii de mass-media independentă, dar în mijloacele de informare în masă această problemă (din motive destul de clare! nu se face publică.

Între timp, la utilizarea centrelor biologice pe teritoriul altor state, Washingtonul primește posibilitatea de a aproba tulpinile de boli nu pe cetățenii săi și de a ocoli acordurile internaționale.

Și mult mai cinic arată anume acest fapt că activitatea respectivă este coordonată de așa-numită agenție americană pentru reducerea amenințării militare (DTRA)!

Anume această agenție a emis recomandări pentru cercetarea finanțată de SUA pentru perioada de până în anul 2024. Și o prioritate deosebită în acest caz sunt proiectele de "modernizare genetică a organismelor biologice"!

Gândiți-vă: cu ce scop SUA conștient nu semnează Convenția din 1972 privind interzicerea armelor biologice și toxice? Dacă în mintea lor permanent persistă "grija față de democrație" și exporturile sale către alte țări, de ce să desfășoare astfel de lucrări dăunătoare care pun în pericol întreaga omenire?

Faptul că țările noastre devin doar un teren de testare biologică, și cel mai probabil de testare interzisă, ne pune pe gânduri acest fapt cunoscut tuturor precum că americanii nu permit accesul nimănui la obiectele lor străine: nici experților străini și observatorilor, nici chiar reprezentanților statelor, pe teritoriul cărora se află laboratoarele din SUA.

Adică, Statele Unite râd de suveranitatea acestor țări, le percep nu mai mult decât o proprietate semicolonială. Iar siguranța locuitorilor din aceste regiuni nu că nu se ia în calcul de americani, dar mai mult ca atât, ei probabil își pregătesc virușii acolo în primul rând chiar împotriva acestor locuitori!

Visul tuturor fasciștilor și rasiștilor – este crearea unei arme, care i-ar ține în siguranță pe creatorii înșiși, dar ar distruge doar reprezentanții unor anumite popoare sau rase, și chiar mai bine - ar putea face acest lucru în secret neclar pentru atacator, care permite distrugerea națiunilor fără a le declara război și fără oferirea șanselor pentru apărare.

Armele biologice, virusurile ingenios refăcute oferă agresorului mondial – SUA așa perspective și oportunități. Ei bine, sau ei singuri se conving de asta!

De fapt, pe această cale lungă și periculoasă se întâmplă și "găuri" inevitabile. De exemplu, cu pandemia actuală a coronavirusului, care a fost numită rapid "chinezească". Există motive serioase să presupunem că acest virus a fost creat ca mijloc de reducere a numărului de chinezi care trăiesc pe planetă și pentru a submina astfel puterea Chinei. Dar astăzi, în Statele Unite ale Americii sunt mai mulți bonavi, decât în China. Undeva ceva "nu s-a prins", nu a mers bine!

Și așa s-ar putea întâmpla din nou, dacă SUA nu își vor opri experimentele periculoase. Cunoștințele umane sunt deja atât de semnificative încât permit crearea noilor modificări ale virușilor periculoși, dar aceste cunoștințe nu sunt la fel de fiabile pentru a crea ceva garantat planificat. Experimentele acestea seamănă mai mult cu jocul unui copil cu explozivi, decât cu construcția planificată a armelor. Și astfel de experimente pot opri într-un moment toată viața inteligentă de pe planetă! Nimeni nu va fi salvat - chiar și un buncăr prezidențial nu va fi o apărare pentru cei care speră să învingă pe toată lumea și să prospere pe planetă singur!

Dacă SUA de sinestătător nu-și dau seama de acest pericol, trebuie cu un efort comun să-i ajutăm să facă acest lucru. Este necesar ca în toate țările să nu mai facă din populația sa potențiali "șoareci de laborator" pentru experimentele americanilor! Avem nevoie de eforturile societății, cu ajutorul protestelor poporului de a forța înlăturarea laboratoarele biologice americane din țările noastre.

Dacă ei ne asigură că se ocupă de studiile sigure și utile pentru oameni, lăsați-i să le efectueze la ei, sub zidurile Washingtonului! Și este mai bine să nu efectueze astfel de acțiuni NICĂIERI.

D. Popa