Pe 20 mai, Compania de Stat „Ukrghidroenergo”, care exploatează centralele hidroelectrice mari amplasate pe sectoarele ucrainene ale Niprului și Nistrului, a finalizat recepționarea obiecțiilor, propunerilor și recomandărilor pentru proiectul noilor „Reguli de exploatare a rezervoarelor cascadei nistrene de CHE și CHEAP”.

 

Astăzi, 22 mai, şeful statului Igor Dodon a avut o întrevedere cu Iskender Kemal Okyay, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova.

 

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional unele prevederi din Regulamentul cu privire la modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor.

 

În perioada 14 – 20 mai 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 437,1 milioane lei, fiind perfectate per total 10 460 declarații vamale.

 

Agonia unionistă nu s-a terminat în Moldova după data de 25 martie 2018, ea continuă, iar acum în țara noastră au loc lucrurimult mai periculoase, decît horele româneşti ale unirii.

Dacă reprezentanții Partidului Politic Partidul Nostru pierd alegerile din Bălți, liderul formațiunii, Renato Usatîi, va pleca din politica moldovenească.

Șoferii prinși în stare de ebrietate avansată la volan vor rămîne fără permis pe o perioadă de 4 ani și vor fi obligați să muncească în folosul comunității. Ei nu vor mai putea scăpa basma curată, achitînd doar amenda.

Președintele Igor Dodon a declarat că Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi închis pînă la sfîrșitul acestui an.

 

Comisia protecție socială, sănătate și familie a respins inițiativa  Igor Dodon de a acorda statutul de simbol național al Republicii Moldova ”steagului purtat de Ștefan cel Mare, în ziua de 12 septembrie 1485, la omagiul de la Colomeea”.

 

Deputaţii au votat astăzi pentru ratificarea Acordului între Guvernele Republicii Moldova şi Republicii Turcia privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor.

 

Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului, despre programul „Prima Casă 2”.

Zeci de șoferi circulă pe drumurile Moldovei în stare de ebrietate: poliția avertizează că amenzile ar putea atinge cîteva mii de euro.