Fostul viceministru de Externe Andrei Popov este de părere că schimbul de replici acide dintre liderii coaliției de guvernare, în ultima perioadă, este unul mai mult formal. Risc de alegeri anticipate nu există, se arată convins Popov.

 

 

Avionul de marfă ucrainean An-12BK, care a făcut senzație, în sensul direct al cuvîntului, și care zbura adesea deasupra capitalei Moldovei, aparține aceleiași companii aeriene, al cărui avion s-a prăbușit astăzi în Ucraina.  

 

 

Moldova luptă cu amenințări „hibride” imaginare, dar nu face nimic în privința lichidatorilor statului moldovenesc, a celor care pledează deschis pentru distrugerea Moldovei.

 

 

Oportunitățile de validare a educației nonformale și informale în Republica Moldova, au fost discutate ieri, în cadrul unei mese rotunde care s-a desfășurat în incinta Casei Guvernului.

 

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu ultimele detalii privind accidentul din apropierea localității Fundul-Galbenei, raionul Hîncești cu implicarea unui maxi taxi și un autoturism.

 

 

Transferurile de bani în Moldova continuă să scadă.

 

 

Proiectul de lege privind modificarea și completarea unor acte legislative – așa-numită ”Lege a deoffshorizării” - a fost aprobat, astăzi, de Parlament, în prima lectură.

 

20 de noi staţii de încărcare a automobilelor electrice vor fi instalate de PNUD pe traseele urbane pînă la sfîrșitul acestui an, alte 10 urmînd a fi instalate în 2020.

 

Inițiatorii concursului de concesionare a Aeroportului Chișinău ar fi mimat încercarea de a găsi un investitor privat, trimițînd oferta pe email-urile false ale potențialilor parteneri.

 

 

Moldova și Rusia ar putea crea o alianță turistică. Ideea creării unei Alianțe Turistice Moldo-Ruse a fost exprimată în cadrul celui de-al doilea Forum economic moldo-rus, organizat la Chișinău.

 

 

Republica Moldova este în proces de discuții cu țara vecină Ucraina, pentru a cumpăra de la aceasta o parte din spațiul de stocare a gazelor naturale pe care îl deține. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul, Maia Sandu, la Jurnal TV.

 

 

Președintele Moldovei, Igor Dodon, avut o întrevedere cu Dmitrii Kozak, viceprim-ministru, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, care se află în Moldova pentru a participa la Forumul Economic Moldo-Rus.