Șeful statului, Igor Dodon, a lansat, astăzi, 20 februarie, proiectul de industrializare a țării și a îndemnat autoritățile locale să participe la realizarea acestuia.

 

 

În toate școlile de stat va fi asigurată alimentația gratuită a copiilor. Elevii vor fi hrăniți gratuit la solicitarea președintelui, Igor Dodon.

 

 

Anul trecut exporturile de mărfuri către Uniunea Europeană au scăzut în comparație cu 2018. În schimb, cele destinate țărilor CSI au crescut. Asta arată datele prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS).

 

 

Inspectorii de la Bălți au efectuat mai multe controale ,,cu privire la efectuarea controalelor în domeniul siguranței alimentelor în perioada sărbătorilor de iarnă” în magazinele alimentare, unitățile de alimentație publică, piețele agroalimentare din municipiu.

 

 

La aproape patru săptămîni, după ce procurorul general ucrainean, Ruslan Reaboșapka, a trimis o cerere către procurorul general moldovean, Alexandr Stoianoglo, prin care se cere întoarcerea lui Veaceslav Platon pe teritoriul Ucrainei, Procuratura Generală a Republicii Moldova (PG) încă nu a decis dacă acesta va fi extrădat sau nu.

 

 

În acest weekend, la Castel Mimi, s-a dat startul sărbătorilor de iarnă, iar primul eveniment, „Avanpremieră de Crăciun”, din seria „A fost odată la Castel...” s-a desfășurat sâmbătă, 14 decembrie.

 

 

Infrastructura necesară pentru a asigura transportul de gaze naturale spre R. Moldova pe coridorul transbalcanic a fost construită și de mîine am putea folosi această rută alternativă, dă asigurări directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

 

 

Republica Moldova se poziționează pe locul 107 din 189 de state și teritorii conform indicelui dezvoltării umane (IDU), care măsoară progresul național în sănătate, educație și venituri, transmite mold-street.com.

 

Începînd cu 2020, lista exportatorilor de fructe și legume pe piața rusă va fi extinsă de la 130 la peste 350 de companii moldovenești.

 

 

Blocul ACUM este o opoziție constructivă și va colabora cu noul guvern.

 

 

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întîlnit cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept.

 

Bugetarii vor primi al 13-lea salariu din nou, după ce Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede revenirea la acest „”.