Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a decis vineri, 16 august, după dezbateri în ședința publică, majorarea cu 5,58 la sută a prețului reglementat la energia electrică furnizată populației de către compania Gas Natural Fenosa Furnizare Energie.

 

Noua decizie a Guvernului de a marca anual, pe 23 august, Ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului și nazismului este o agravare a situației cu 8 și 9 mai, și încă o palmă la obraz.

 

Activistul civil, avocatul Ștefan Gligor, consideră că menţinerea veniturilor la bugetul de stat este posibilă şi fără a afecta mediul de afaceri și industria turismului din Moldova.

 

Cel puțin cinci funcționari care au participat la procesul de organizarea și desfășurare a concursului pentru identificarea companiei care să ia în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău ar trebui să fie cercetați de procurori, consideră deputatul Alexandru Slusari.

 

 

Fostul reprezentant al Moldovei la CEDO, activistul public Stanislav Pavlovschi, apreciază drept greşită ideea de a considera Legea Supremă a ţării drept un document absolut perfect.

 

Parlamentul Moldovei ar trebui să adopte de urgență modificări la Legea privind Curtea Constituțională și jurisdicţia constituțională, pentru ca, făcînd referinţă la articolul 7 din Constituție, să prevadă un nou mecanism pentru modificarea deciziilor CC.

 

Pericolul revenirii lui Plahotniuc există cu adevărat, iar acum timpul lucrează pentru el. Această opinie a fost exprimată într-un interviu oferit ediţiei ruseşti „Ziarului parlamentar” de către politologul moldovean, fostul parlamentar Zurab Todua.

 

Sistemul electoral mixt a fost anulat. Parlamentul a votat azi în lectura a doua modificările la Codul Electoral.

 

 

În cadrul ședinței Guvernului de astăzi, premierul Maia Sandu a venit cu un apel către cetățeni, ca urmare a exploziei de aseară din curtea unui bloc din Criuleni. 

 

"Sistemul de mercenari politici ai lui Plahotniuc din justiție este încă viu". Astfel a comentat premierul Maia Sandu decizia Curții de Apel Chișinău de a-l restabili în funcție pe președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță.

 

Moldova este pe punctul de a se confrunta cu un scandal privind achitarea concediilor medicale, fiind necesare măsuri de urgenţă.

 

După decizia Procuraturii de a nu porni urmărire penală pentru uzurparea puterii în stat, Andrei Năstase a venit cu o reacție.