Parlamentul va examina un proiect de modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova, propus de Președintele Igor Dodon. Șeful statului a solicitat ca cursurile de limbă de stat să fie gratuite pentru cei care doresc să obțină cetățenia moldovenească.

 

Julia Monar,  ambasadoarea Germaniei la Chișinău, apreciază eforturile Guvernului în implementarea agendei de reforme și a reiterat susținerea Germaniei pentru parcursul european al țării noastre.

 

Membrul Partidului Societății Progresiste din Moldova, Andrei Munteanu, a cărui cerere de înregistrare în calitate de candidat la Primăria capitalei în alegerile din acest an nu a fost acceptată de membrii Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău, va contesta la Curtea Europeană a Drepturilor Omului decizia respectivă.

 

Următorul protest organizat de Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” va avea loc joi, 19 iulie curent, începînd cu ora 10, în fața Parlamentului Republicii Moldova, cu condiția că ședința legislativului va avea loc.

 

În rezultatul așa-numitelor reforme, numărul studenților din Moldova a scăzut dramatic în ultimii ani, iar acum universitățile vînează, în mod activ, abiturienţii, pentru a fi înscrişi cît mai mulți studenți și astfel să primească mai multă finanțare.

Președintele Igor Dodon s-a întîlnit astăzi cu vicepremier rus Dmitri Kozak, numit recent în funcția de reprezentant special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comerciale cu Republica Moldova.

Neînţelegerile ce au apărut între guvernarea de la Chişinău şi structurile Uniunii Europene (UE) vor fi depăşite, iar Republica Moldova va continua parcursul său european, o declarația în acest sens a fost făcute de președintele Parlamentului, Andrian Candu în cadrul unei ediții speciale a emisiunii ”Moldova în Direct”.

 

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a recunoscut că cererea privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană nu va fi depusă în viitorul apropiat.

 

Ieri, 14 iulie, a avut loc întrevederea Președintelui Igor Dodon cu omologul său rus, Vladimir Putin. Cei doi șefi de stat au discutat întreg spectrul relațiilor bilaterale și situația regională, inclusiv în domeniul securității.

 

Opinii împărțite privind Programul de acordare a cetățeniei Republicii Moldova prin investiții.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit, a declarat că urmărește îndeaproape dezvoltarea social-politică din Moldova.

 

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) își lărgește sprijinul pentru companiile conduse de femei în Moldova cu ajutorul celor 2,5 milioane de euro, finanțare nerambursabilă oferită de Guvernul Suediei.