Sesizarea depusă la Curtea Constituțională de către deputații independenți Alexandru Oleinic, Ion Groza și Viorel Melnic cu privire la oportunitatea modificării sistemului electoral a fost comentată de reprezentanții PSRM și blocul ACUM. 

 

Deputații fracțiunii PAS din Parlamentul R. Moldova au înaintat o solicitare către Serviciul de Informație și Securitate și către , prin care solicită informații pentru clarificarea circumstanțelor îndepărtării de pe teritoriul R. Moldova a celor șapte cetățeni străini, profesori la liceul „Orizont”.

 

Deputații independenți Ion Groza, Alexandr Oleinic și Viorel Melnic solicită Curții Constituționale să se expună dacă pot fi organizate alegeri anticipate în baza unui alt sistem de vot, decît cel actual.

 

Stațiile de epurare învechite reprezintă principalul factor de poluare a apelor de suprafață din Republica Moldova. Apele reziduale filtrate necorespunzător afectează pămîntul, aerul și viețuitoarele acvatice care au condiții tot mai grele de trai.

 

Liderul PPDA și co-președintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a spus că şi-ar dori o vizită în Rusia, dar nu și-o poate permite acum.

Alegeri locale ordinare pot fi organizate începînd cu 14 iunie, însă Parlamentul este cel care decide data scrutinului.

 

În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna, deputatul din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Grigore Novac a fost întrebat cum crede că va evolua situația politică în viitorul apropiat. 

"Dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, ele trebuie să se desfășoare așa cum au votat cetățenii țării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică să fie aleși 61 de deputați, nu 101", afirmă președintele fracțiunii parlamentare a PDM în Parlament, Pavel Filip într-un interviu pentru tribuna.md.

 

Consiliul politic Coordonator al blocului ACUM se convoacă marți, 16 aprilie, pentru a discuta propunerea lansată zilele trecute de Partidul Socialiștilor.

 

Controversatul om de afaceri Ilan Șor, condamnat de prima instanţă la 7 ani și 6 luni de închisoare, a demisionat din funcția de primar al Orheiului, după ce a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

 

Guvernul Republicii Moldova s-a întrunit în ședință, astăzi, 11 aprilie, la ora 09:00 fără a anunța oficial presa.

 

Deputații din Blocul ACUM nu vor accepta să discute despre candidatura Zinaidei Greceanîi, liderul PSRM, la funcția de președintă a Parlamentului.