Comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate, Johannes Hahn, va face o vizită la Chișinău pentru a purta negocieri cu noul guvern moldovean.

 

 

20 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie, după ce au fost la o masă de pomenire în satul Holoşnita, Raionul Soroca. Starea pacienţilor este de gravitate medie. 

 

În timp ce în Venezuela, Statele Unite ale Americii au sprijinit rapid un parlament ales în mod democratic, întreaga Moldovă așteaptă cînd, oficial, Washingtonul va recunoaște Parlamentul ales legal în ţara noastră, precum și majoritatea parlamentară legitimă creată în acesta și Guvernul Sandu, desemnat de această majoritate.

 

"Decizia de astăzi a Partidului Democrat este una firească, deși întîrziată", a declarat premierul Maia Sandu după anunțul privind retragerea de la guvernare a democraților.

 

Guvernul condus de Pavel Filip se retrage de la putere.

 

Democrații spun că nu vor alegeri anticipate. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gamurari.

 

Agenții economici pot beneficia de subvenție unică în mărime de cel puțin 40 de mii de lei, pentru fiecare loc de muncă creat pe parcursul anului 2019.

 

Şi-a început activitatea prima cursă de transport pasageri dintre Chișinău și Milano, cu intrare prin orașele Padova, Vicenza și Verona.

 

 

Anastasia Butuc, originară din r. Criuleni, spune că a uitat un plic în care avea 3500 de euro în magazinul Duty Free din Vama Leuşeni.

 

Blocul ACUM a organizat astăzi, o manifestație publică de protest împotriva creșterilor la carburanți, dar și cartofi.

 

 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a luat act de propunerea anunțată de Partidul Democrat și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului.

Activul civic, Pavel Grigorciuc, care se află în arest preventiv după incidentul cu deputatul PDM Serghei Sîrbu, rămîne în închisoare.