Inspectorii de la Bălți au efectuat mai multe controale ,,cu privire la efectuarea controalelor în domeniul siguranței alimentelor în perioada sărbătorilor de iarnă” în magazinele alimentare, unitățile de alimentație publică, piețele agroalimentare din municipiu.

 

 

La aproape patru săptămîni, după ce procurorul general ucrainean, Ruslan Reaboșapka, a trimis o cerere către procurorul general moldovean, Alexandr Stoianoglo, prin care se cere întoarcerea lui Veaceslav Platon pe teritoriul Ucrainei, Procuratura Generală a Republicii Moldova (PG) încă nu a decis dacă acesta va fi extrădat sau nu.

 

 

Infrastructura necesară pentru a asigura transportul de gaze naturale spre R. Moldova pe coridorul transbalcanic a fost construită și de mîine am putea folosi această rută alternativă, dă asigurări directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

 

Începînd cu 2020, lista exportatorilor de fructe și legume pe piața rusă va fi extinsă de la 130 la peste 350 de companii moldovenești.

 

 

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întîlnit cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept.

 

Bugetarii vor primi al 13-lea salariu din nou, după ce Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede revenirea la acest „”.

 

 

În acest weekend, la Castel Mimi, s-a dat startul sărbătorilor de iarnă, iar primul eveniment, „Avanpremieră de Crăciun”, din seria „A fost odată la Castel...” s-a desfășurat sâmbătă, 14 decembrie.

 

 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este recunoscut de către Consiliul Europei drept un organ de autoadministrare judecătorească.

 

 

Republica Moldova se poziționează pe locul 107 din 189 de state și teritorii conform indicelui dezvoltării umane (IDU), care măsoară progresul național în sănătate, educație și venituri, transmite mold-street.com.

 

 

În 2020, cei mai mulţi bani din bugetul sănătăţii vor fi direcţionaţi către asistenţa medicală spitalicească, fiind alocate peste 4,2 miliarde de lei.

 

 

Blocul ACUM este o opoziție constructivă și va colabora cu noul guvern.

 

În timp ce Ion Chicu se afla în fruntea Ministerului Finanțelor, instituția ar fi prezentat informații false ce țin de frauda bancară, a declarat deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.