Republica Moldova se poziționează pe locul 107 din 189 de state și teritorii conform indicelui dezvoltării umane (IDU), care măsoară progresul național în sănătate, educație și venituri, transmite mold-street.com.

 

 

Blocul ACUM este o opoziție constructivă și va colabora cu noul guvern.

 

Bugetarii vor primi al 13-lea salariu din nou, după ce Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede revenirea la acest „”.

 

 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este recunoscut de către Consiliul Europei drept un organ de autoadministrare judecătorească.

 

 

În 2020, cei mai mulţi bani din bugetul sănătăţii vor fi direcţionaţi către asistenţa medicală spitalicească, fiind alocate peste 4,2 miliarde de lei.

 

Șeful statului, Igor Dodon, cheamă membrii fracțiunilor parlamentare la negocieri la sediul președenției.

 

În timp ce Ion Chicu se afla în fruntea Ministerului Finanțelor, instituția ar fi prezentat informații false ce țin de frauda bancară, a declarat deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

 

Fracțiunea Partidului Democrat a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Cabinetului de Miniștri, în frunte cu Maia Sandu, în cadrul ședinței de azi a Legislativului, alături de cea a PSRM. Astfel, Guvernul a picat cu 63 de voturi, după 5 luni de activitate.

 

Noul premier votat, Ion Chicu a făcut declaraţii de presă după şedinţa Legislativului explicînd nevoia de a instala un nou Guvern, cît mai rapid.

 

 

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis de către deputații PSRM și PDM.

 

 

La sediul președenției a avut loc ceremonia de depunere a jurămîntului de către membrii Guvernului condus de Ion Chicu.

 

 

Deputații au demis astăzi Guvernul condus de Maia Sandu.