Președintele Parlamentului Andrian Candu, premierul Pavel Filip, ministrul Apărării Eugen Sturza și ministrul de Interne Alexandru Jizdan boicotează ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Printre participanții la ședință se numără, bașcanul Găgăuziei Irina Vlah.

La ședință sînt prezenți, de asemenea, procurorul general Eduard Harunjen și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea.

„Ședința este deliberativă”, a anunțat Igor Dodon, adăugând că la aceasta participă și un membru al Guvernului – Irina Vlah.

„Potrivit legislației, ședința CSS trebuie sa aiba loc nu mai rar de o dată în trimestru. Spre regret, anul trecut am avut doar o ședință a CSS, din motive pe care le cunosc toți”, a spus Dodon.

Pe ordinea de zi a ședinței a fost inclus Raportul Kroll-2, declarațiile de Unire cu România pe care le-au semnat mai multe localități din Republica Moldova, dar și proiectul noii Strategii a securității naționale.

De asemenea, va fi pus în discuții subiectul cu privire la concluziile din declarația miniștrilor de Externe ai țărilor-membre ale UE, făcută în cadrul recentei ședințe a Consiliului Afacerilor Externe cu privire la situația din Republica Moldova și legea ce interstice propaganda rusă.