Belarus va ajuta Moldova să construiască în apropierea Chișinăului un complex modern de produse lactate și de mărfuri, conform tehnologiilor Belarus.

Informaţia le-a fost comunicată, astăzi,jurnaliştilor de către prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, în urma totalizării negocierilor, purtate cu președintele Belarus Aleksandr Lukașenko, transmite Noi.md.

Premierul moldovean a menţionat că aflîndu-se ceva mai devreme cu vizita de lucru în Belarus, el a reuşitsă se familiarizeze cu activitatea întreprinderilor agricole, să viziteze complexe de produse lactateşi de mărfuri moderne. „Am convenit la nivelul Guvernelor și a Ministerelor Agriculturii să creăm un astfel de complex în apropierea Chișinăului, în satul Maximovca“, a spus Pavel Filip. El și-a exprimat încrederea în implementarea cu succes a unui astfel de proiect.

Președintele Belarus, Alexandr Lukașenko, la rîndul său, a subliniat că proiectul dat va fi unul pilot, exemplu excelent de cooperare comună.

Anterior, a fost comunicat că Republica Moldova intenționează realizeze, cu sprijinul Belarusului, un proiect-pilot de crearea unui complex integrat de produse lactate și din carne în țara noastră, să organizeze laboratoare de embrioni pentru reproducerea cirezilor de vaci de lapte de prăsilă etc.