3 iulie, şeful statului Igor Dodon, a avut o întrevedere cu studenții practicanți din diasporă, actuali stagiari în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Într-o postare pe Facebook, preşedintele ţării spune că a vorbit cu studenţii despre oportunitatea de a reveni în țară și de a face parte, pe timp de vară, din echipa consilierilor prezidențiali.

"Anul acesta 8 persoane au fost selectate pentru practica de vară -reprezentanți ai celor mai bune instituții de învățămînt din Uniunea Europeană și Federația Rusă. Le-am urat succes, exprimîndu-mi speranța că această experiență va motiva tinerii să-și creeze un viitor acasă, în Moldova", a scris Dodon.

Amintim că, în vara anului 2017 şeful statului a lansat inițiativa de a oferi studenților din diasporă posibilitatea de a face un stagiu de practică în instituția prezidențială în vederea stimulării reîntoarcerii în țară a cadrelor calificate din diasporă. În urma stagiului, două persoane au rămas în țară, fiind angajate în administrația prezidențială, informează Noi.md.