În această noapte salvatorii IGSU au fost solicitați pentru a interveni la efectuarea lucrărilor de descarcerare în urma unui accident grav, care s-a produs pe traseul R-30 km 54, a raionului Ștefan Vodă.

Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 01:30. Potrivit informațiilor operative, un autocar de pe ruta Chişinău-Zatoca, cu 41 de pasageri la bord, s-a tamponat cu un tractor de model MTZ și cu un automobil în care se deplasau trei persoane, inclusiv un minor.

La fața locului au intervenit salvatorii din Ștefan Vodă în comun cu pompierii din Căușeni. În urma impactului, angajații IGSU au evacuat pasagerii din autocar de rută, dar și au efectuat lucrările de descarcerare pentru deblocarea unui pasager traumat, care a fost transportat în mod de urgență la spitalul raional Ștefan Vodă.

Totodată, salvatorii au extras cadavrele a trei persoane, care au decedat pe loc. Două persoane care și-au pierdut viața se aflau în autoturism și o persoană din microbuzul de rută.

În urma accidentului au avut de suferit 13 persoane, care au suportat diferite traumatisme, iar un minor, care se afla în autovehicul, este internat la terapie intensivă după ce a suportat traumatisme grave.

Toate circumtanțele accidentului rutier urmează să fie stabilite de organele de drept.