Moldova și Belarusul au convenit asupra deschiderii unui zbor direct Chișinău-Minsk. Legătura aeriană între capitalele celor două țări urmează să fie deschisă în octombrie 2018.

Anunțul a fost făcut de către ambasadorul Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean, pe pagina sa dintr-o rețea de socializare. El a menționat că la această înțelegere s-a ajuns în timpul unei întîlniri de lucru cu viceprim-ministrul Belarusului, Mihail Rusîi, relatează Noi.md.

Părțile au discutat probleme de comerț și cooperare economică între cele două țări, în special punerea în aplicare a protocolului Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse privind Comisia de cooperare economică, construcția complexului de produse lactate în Moldova, participarea constructorilor de drumuri din Belarus la repararea și construcția de drumuri și poduri, îmbunătățirea climatului de afaceri pentru creșterea cifrei de afaceri reciproce.

Interlocutorii au identificat o serie de probleme pentru a fi soluționate în viitorul apropiat. Era vorba de asigurarea și în continuare la punctele de control din Belarus a unui "coridor verde" pentru fructele și legumele importate din Republica Moldova.

În plus, părțile au convenit să asigure condițiile pentru deschiderea la Minsk a unei case de comerț a companiei de vinificație din Moldova „Mimi“. În viitorul apropiat, se planifică deschiderea zborului Chișinău-Minsk. Traficul aerian urmează să fie deschis în octombrie 2018. În același timp, s-a decis extinderea cooperării cu producătorii belaruși de panouri termoizolante, în primul rînd pentru construirea de locuințe sociale. În plus, vor continua lucrările în privința unor noi forme de cooperare reciprocă pentru a începe asamblarea autobuzelor electrice în Moldova.

„Avînd în vedere dinamica pozitivă a relațiilor noastre politice și economice, sînt sigur că toate lucrurile planificate vor fi efectuate“, a remarcat Victor Sorocean.