Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a anunțat că l-a chemat în judecată pe Andrei Năstase.

Asta deoarece  cel din urmă nu a răspuns la cererea prealabilă prin care liberalul i-a cerut scuze și dezmințiri publice pentru declarațiile, potrivit cărora Ghimpu ar fi implicat în furtul miliardului, „spălătoria mafiei rusești”.

În același timp, președintele PL, Dorin Chirtoacă, afirmă că a expediat o adresare către Procuratura Generală din Germania, în privința lui Andrei Năstase. În adresare, Chirtoacă spune că ar fi comis, acum 20 de ani, o fraudă la compania „Air Moldova”, care a prejudiciat Republica Moldova cu șapte milioane de euro, și cere investigarea acestui caz.

La rîndul său, copreședintele blocului ACUM DA PAS Andrei Năstase spune, că-i va ataca și el în judecată pe liberalii Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă, pentru că cei doi ar fi participat la uzurparea puterii în stat.

„Îi voi acționa și eu în judecată pe Ghimpu și Chirtoacă, în fața instanțelor libere, pentru participarea continuă și conștientă la uzurparea puterii de stat. Ghimpu și Chirtoacă, această pereche eșuată a politicii, care vreme de zece ani și-a justificat dimensiunea publică, clamînd în mod steril și cu infinită fățărnicie unirea cu România, ca scuză supremă a propriei lor neputință, sînt astăzi doar niște epave, niște instrumente. Atît unul cît și celălalt nu știu ce să mai facă ca să mai convingă oamenii (…)”, a comentat Andrei Năstase.