Moldova luptă cu amenințări „hibride” imaginare, dar nu face nimic în privința lichidatorilor statului moldovenesc, a celor care pledează deschis pentru distrugerea Moldovei.

Nimeni nu se ocupă de fenomenul nazismului înrăit, de care este plin segmentul românesc al rețelelor sociale moldovenești.

Această opinie a fost exprimată de directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Probleme de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep într-un interviu acordat unuia dintre canalele-telegram, transmite Noi.md.

El a menționat că politicienilor le este convenabilă lupta împotriva amenințărilor „hibride”, deoarece unii din ei primesc, datorită acestora, voturi, dar mai des primesc sprijin prin ambasadele occidentale, ONG-uri, mass-media, precum și contacte. Cu toate acestea, ei și instituțiile statului nu luptă nicicum împotriva lichidatorilor statalității moldovenești.

Deci, se primește că noi, cetățenii, plătim impozite pentru a-i întreține pe cei care luptă cu noi. Acest lucru este uimitor, după cum a spus profesorul Preobrajenskii. Ce e de făcut?

În primul rînd, ar fi bine ca toată lumea să vorbească despre asta mai des. În al doilea rînd, să propunem modificări în legislație, împiedicînd acestor „fraieri” să-și îndeplinească sarcina. Și, desigur, cererea de noi politicieni. Pot adăuga din partea mea că eu intenționez să trec de la primul punct la următoarele două", a spus Valeriu Ostalep.