În acest weekend, la Castel Mimi, s-a dat startul sărbătorilor de iarnă, iar primul eveniment, „Avanpremieră de Crăciun”, din seria „A fost odată la Castel...” s-a desfășurat sâmbătă, 14 decembrie.

Oaspeții au fost întâlniți cu izvar cald, pe care l-au savurat, pentru prima dată în istoria Castel Mimi, în porții nelimitate, din pahare comestibile. Aceștia au fost martorii inaugurării pomului de Crăciun, moment ce s-a dovedit unul cu adevărat special, mai ales pentru cei mici.

Vizitatorii au ascultat colinde, cântate de mai multe ansambluri vocale de la noi din țară și s-au delectat cu un concert excepțional, oferit de Moldovan National Youth Orchestra, sub bagheta dirijoruluiAndriano Marian și a soliștilor Stela Botez, Romn Zes, Felicia Dunaf și corul de copii Lia Ciocârlia.

Show-ul de lumini grandios, proiectat pe clădirea Castelului a fost un alt element spectaculos, pe care au avut ocazia să îl admire sutele de vizitatori prezenți la eveniment. Iar târgul de cadouri, Casa lui Moș Crăciun și activitățile pentru toate vârstele, de pe teritoriul Castelului Mimi, s-au dovedit, și ele, mai mult decât potrivite, pentru oaspeți.

Sărbătoarea a fost vizitată de aproximativ o mie de persoane, dintre care 240 au venit cu trenul lui Moș Crăciun, un tren direct Chișinău - Castel Mimi.

Evenimentul „A fost odată la Castel... Avanpremieră de Crăciun” a fost primul din șirul evenimentelor ce vor fi organizate, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la Castel Mimi.

Magia sărbătorilor de iarnă va continua și pe 24 decembrie, atunci când va fi sărbătorit Ajunul Crăciunului! Oaspeții evenimentului vor fi întâlniți cu un concert de zile mari, susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici Orchestra, cu izvar nelimitat pe toată durata serii, un show de lumini spectaculos proiectat pe clădirea castelului, un târg de Crăciun, de unde vizitatorii vor putea procura cele mai originale cadouri, și gustări delicioase. Suntem sigur că atmosfera va fi de neuitat, iar la eveniment, doritorii vor putea ajunge cu un tren diesel modernizat, care-i  va duce exact la porțile castelului și îi va aduce înapoi, în Capitală.

Biletele la eveniment pot fi procurate pe iTicket.