Prim-ministrul Ion Chicu s-a întîlnit cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept.

Premierul a felicitat oficialul cu ocazia realegerii în funcția de Președinte al Comisiei de la Veneția și i-a urat un mandat reușit.

Subiectul central al discuțiilor a vizat implementarea reformei justiției în Republica Moldova. În context, Prim-ministrul a confirmat că aceasta este prioritatea numărul unu a Guvernului.

Premierul l-a informat că Executivul a luat act de Opinia Comună Interimară a Comisiei de la Veneția pe marginea Legii privind reforma Curții Supreme de Justiție și Procuraturii. Premierul a menționat că Proiectul de lege ajustat va fi prezentat în scurt timp pentru adoptarea Opiniei finale în cadrul sesiunii Comisiei de la Veneția din martie 2020.

Șeful Executivului a apreciat înalt importanța dialogului între Republica Moldova și Comisia de la Veneția, și a menționat că mizează în continuare pe asistența Comisiei în procesul de realizare a reformelor în sectorul justiției.