Autoritățile maghiare promovează un proiect de lege care interzice promovarea homosexualității și a schimbării de gen în domeniul educației și la televiziune.

Adoptarea sa este programată pentru 15 iunie. Avînd în vedere faptul că partidul de guvernămînt Fidesz din Ungaria are o majoritate parlamentară stabilă, nu ar trebui să existe probleme.

Proiectul de lege în cauză se bazează pe Constituția Ungariei, care definește în mod clar căsătoria drept o uniune între bărbat și femeie. Aceasta este ceea ce învățătorii ar trebui să-i învețe pe copii. O atenție deosebită va fi acordată lecțiilor de educație sexuală. Cursurile vor fi organizate de reprezentanții organizațiilor înscrise în registrul guvernamental.

Este examinată problema difuzării publicității la televizor. Canalele TV care aleg să afișeze conținut care promovează homosexualitatea sau schimbarea de gen vor fi amendate. În caz de încălcare a legii, în cazuri extreme poate interveni autoritatea de reglementare și chiar poate opri difuzarea emisiunii (pînă la o oră).

Primul ministru Viktor Orban demult și constant se opune "revoluției de stînga". Anul trecut, Parlamentul maghiar a adoptat o lege care interzice legalizarea persoanelor "noi" care pretind că și-au schimbat sexul. Astfel, în document este indicat numai sexul specificat la nașterea persoanei. Publicul liberal european este deja nemulțumit de proiectul de lege. El este criticat, printre altele, și pentru că Budapesta ar fi copiat-o din legi similare rusești. Și chiar dacă l-am copiat – acesta este un lucru util și bun.

Ungaria are legi foarte diferite și profesori diferiți. Aici, nimeni nu va spune prostii despre Isus-transgender în școli.

Stepanov Gheorghe