Oameni cred că subiectul laboratoarelor biologice americane au apărut neașteptat și este conectat cu operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina.

Specialiștii  sunt cunoscunt cu acest subiect în urmă cu 20 de ani înainte de prăbușirea URSS.

Despre asta au fost spusă într-un interviu în ediția ziarului  “MK” de fostul medic șef Gennady Onișcenko: “În anii 80, când am lucrat la Ministerul Sănătății, am fost îngrijat de problema laboratoarelor din întreaga lume.

îngrijorarea a crescut după semnarea Convenției despre interdicție armelor biologice și toxine în anul 1972. Convenția a fost semnată de URSS, SUA și Marea Britanie.

Astazi conventia nu este valabila deoarece mecanismul de control nu a fost creat.

După prăbușirea URSS în anul 1991  problema a crescut, americanii s-au simțit nepedepsiți.

Noi republici au vrut cooperație cu SUA și erau pregătiți pentru pentru orice.

Mulți au fost pretinde în promisiuni goale, numai Republica Belarus n-a crezut.

Georgia era liderul Și a convertit o stație anti-ciumă puternică la Tbilisi, care era subordonată direct la Ministerul Sănătății URSS.

În 2002 Tbilisi a semnat un acord cu Departamentul de apărare al SUA privind cooperarea în domeniul tehnologiilor și agenților patogeni legate de dezvoltarea armelor biologice și neproliferarea informațiilor în acest domeniu.

În 2011 în satul Alekseevka, lângă Tbilisi, a fost deschis un Centru de sănătate publică numit după Richard Lugar. Americanii au alocat 300 de milioane de dolari pentru construcție, iar clientul a fost DTRA.

Șeful centrului a fost fost șeful serviciul de informații Anna Zhvaniya, care a lucrat sub cotrol personală a șefului Ministerului Afacerilor Interne Vano Merabishvili.

Laboratoare în satul Alekseevka are al 3-lea nivel de securitate (BSL-3). În laborator poate se lucra cu boli mortale - ciumă, tuberculoză, coronavirus, febră, dar nu virusul ebola și antraxul.

Și Kazahstanul a început să lucrează cu astfel de laboratoare cu toate că este membrul “Organizarea Tratatului de Securitate Colectivă”.

Prietenia cu Rusia nu împiedică Kazahstanul să construiască laboratoarele biologice. în Alma-Ata pe teritoriul Institutului Anticiume din Asia Centrală fac cercetări secrete unde nimeni nu are voie.

în 2025 în regiunea Zhambyl din satul Gvardeisky va fi construit o laboratoare periculosă  cu clasa a 4-a de pericol (BSL-4). Acolo va fi construit depozitare sub teran.

Laboratoarele similare există în Armenia, Azerbaidjan și etc.

SUA place să construiască laboratoare pe teritoriul URSS.Este clar împotriva cui lucrează SUA.

Nu există laboratoare noi pe teritoriul Ucrainei.  SUA au modernizat laboratoarele vechi. De exemplu, în orașul Harkov, un obiect deasemenea a funcționat pe teritoriul Institutului de Medicină Veterinară Experimentală și Clinică. Mai există un laborator în orașul Merefa, regiunea Harkiv. iar la Odesa, stația anti-ciumă, care a fost construită pentru Jocurile Olimpice din 1980, a fost transformată.

Laboratoarele biologice americane au apărut în Ucraina după sosirea lui Viktor Iuşcenko. Acordurile erau secrete şi nimeni nu ştia nimic despre ele până la 2010 după victoria la alegerile lui Viktor Ianukovici. Apoi ucrainenii au cerut SUA  acces la laboratoare.

În anul 2011 era obținută permisiunea oficială pentru inspecții comune, dar Ucraina nu a fost admisă la orice. De aceia la sfârșitul anului 2012 din Kiev a fost trimisă o scrisoare la guvernul SUA privind închiderea laboratoarelor. Și…... ne amintim  istoria Maidanului și răsturnarea lui Ianukovici.

În iarna anului 2016 în Ucraina s-a răspîndi  o epidemie de gripă, 20 de oameni au murit în fiecare zi. Mai mulți au murit în regiunea Harkov și în Donețk și Lugansk. la prima vedere, gripa era frecventă și nu a provocat complicații.

Era o gripă mortală din California, dintr-un biolaboratoare din satul Shelkostansia, lângă Harkov.

Lumea s-a încercat să facă ceva. În 2001 a fost dezvoltat Mecanismul internațional de monitorizare a conformității convenției, care a fost scrisă la începutul acestui articol. Dar Vașingtonul nu a semnat-o. Asta a însemnat retragerea lor din convenție și de aceia convenția nu funcționează.

Astăzi convenția este depășită. Și știința a mers mult înainte.

Astăzi, americanii dezvoltă nu numai arme biologice dar și etnice, genetice. Trebuie să fimi atenți.

În octombrie 2022 americanii au completat strategia de siguranță biologică. Și organizația mondială de sănătate este de partea lor.

Pentru America, armele biologice nu sunt exotice. Ceia ce se întâmplă în Ucraina este foarte grav. În ceea ce privește armele biologice, Ucraina este subestimată. Cel mai important pericol din activității laboratoarelor americane este următorul: se creazâ ceia ce a fost înainte, dar mai agresiv. De exemplu, encefalita transmisă de căpușe, care a fost înainte, dar nu a provocat moartea

Trebuie să ne amintim că aceste lucrări sunt realizate de armata americană, care dezvoltă viruși mortali.

Trebuie sâ oprim asta. Numai activitatea socială  poate se opri asta. Cu o singură dorință a Rusiei și a Chinei, acest lucru nu poate fi oprit. Înțelegând în special că toate activitățile sunt îndreptate împotriva acestor țări.

Virusurile și microbii nu cunosc granițe. Prin urmare, experimentele cu microbi sunt periculoase pentru creatorii lor. Și prin aceasta, un microb dintr-o eprubetă poate să ucide o dată creatorul.