Cancelaria Guvernului nu are nicio informație oficială despre o eventuală vizită a unei delegații a Ministerului de Externe a Federației Ruse în Republica Moldova.

„În agenda de protocol nu este inclusă nicio întrevedere de acest fel”, a declarat pentru Agora Tatiana Gumene, șef-adjunct al Direcţiei comunicare şi protocol a Cancelariei de Stat.

Afirmația vine după ce șeful statului a declarat că pînă la finele acestei luni la Chișinău ar putea ajunge o delegație a Ministerului rus de Externe pentru a discuta subiectul cu autoritățile moldovenești. Totodată, Dodon spune că a purtat discuții cu reprezentanții Guvernului și a majorității parlamentare.

Nu este clar ce formă au luat aceste discuții, cert este însă că Guvernul nu a fost înștiințat oficial pînă în acest moment.

Pe de altă parte, deputatul PSRM, Vladimir Țurcan, este sigur că inițiativa lui Igor Dodon a fost coordonată la nivel de ambasadă. Totodată, socialistul a menționat pentru Agora că, cel mai probabil, subiectul a fost coordonat și cu Ministerul de Externe de la Chișinău, dar că nu cunoaște alte detalii.