Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, că la întâlnirea coaliției de guvernare PSD - ALDE, care a avut loc la Vila Lac 1, s-a discutat și despre implicarea unei companii de stat românești în achiziționarea unei companii de energie din Republica Moldova, informează Agerpres.

"Ne-a prezentat premierul câteva chestiuni strategice, pe care le abordasem acum două săptămâni de zile, astăzi (luni — n.r.) a prezentat care sunt propunerile lui, și anume o implicare a unei companii de stat românești în achiziționarea unei companii de energie din Republica Moldova și are susținerea și suportul nostru politic, pentru că este o măsură și economică bună și strategică pentru România și nu numai. Am discutat, de asemenea, despre o primă strategie de finanțare pentru mari lucrări de infrastructură, ne referim în primul rând la autostrăzi", a spus Dragnea după discuțiile din coaliția de guvernare pe tema proiecției bugetare pe 2018, desfășurate la Vila Lac 1.

El a adăugat că în perioada următoare vor avea loc întâlniri tehnice cu finanțatori internaționali — Banca Mondială și BEI.

"De asemenea, domnul ministru Stroe ne-a prezentat câteva probleme identificate la calea ferată și, din păcate, nu sunt probleme simple, nu sunt probleme ușoare. Am discutat, de asemenea, în acest context, despre realizarea infrastructurii mari, despre parteneriatul public-privat și decizia adoptată astăzi a fost ca acest proiect de lege sau acest proiect să fie adoptat prin ordonanță de urgență, pentru că este din ce în ce mai necesar și s-a lungit foarte mult. Și vor adopta prin ordonanță, ori săptămâna aceasta, ori săptămâna viitoare", a mai menționat liderul social-democrat.

Liviu Dragnea nu a indicat numele companiei din Republica Moldova care ar putea fi cumparată de o companie de stat din România, dar ar putea fi vorba de firma care deține gazoductul Iași - Ungheni. Acum câteva zile, Republica Moldova a anunțat că dorește să vândă această companie.