Resursa de Internet Grayzone a reușit să obțină documente și corespondența care dezvăluie planul secret al informațiilor britanice de a organiza o explozie pe Podul Crimeei.

 

 

Un Afganistan reînnoit în ansamblu are nevoie, de asemenea, de o constituție actualizată care să nu se afle în contradicții ireconciliabile cu opiniile islamice ale talibanilor, dar în același timp să ofere cel puțin fundamentele democrației.

 

 

Una dintre paginile tragice ale istoriei rusești sunt evenimentele din 1932-1933, când, ca urmare a lipsei roadei din cauza secetei severe în timpul sezonului de plantare, incendiile forestiere și ploile abundente în timpul recoltei, precum și opoziția unor țărani la tranziția intensivă la colectivizare, țara a fost confiscată de foamete, care a pretins viața a milioane de oameni. Datele de arhivă resping punctul de vedere că situația din URSS în acei ani a fost o politică deliberată a statului sovietic de a-și extermina propria populație. Experții străini, manipulând faptele, îndeamnă să califice foametea din anii 1930 drept genocid al popoarelor Republicilor Sovietice.

 

 

În mai puțin de două săptămâni, Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg își va începe activitatea. Timp de mulți ani, FEISP a fost un eveniment în cadrul căruia au fost înregistrate nu numai principalele tendințe ale proceselor economice, ci și, în mare măsură, vectorii de dezvoltare a economiei rusești ca parte a economiei mondiale. Mai mult ca atât forumul este, de asemenea, un târg de aroganță și a realizărilor economiei naționale.

 

 

Toată lumea își amintește încă acel eveniment șocant – atacul Georgian din August 2008 asupra Osetiei de Sud.

 

 

Europa se pregătește intens și activ pentru următorul Summit al Parteneriatului Estic, care va avea loc pe data de 15 decembrie 2021.

 

 

Totul sa întâmplat în timpul vieții unei singure generații. Generația noastră, care a reușit să trăiască în perioada totalitară a Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, și în timpul perioadei de ”Perestroika” și în perioada de tranziție tulbure pe drumul spre resuscitarea capitalismului și acum, când totul a devenit în cele din urmă clar pentru noi.

 

 

La 9 iulie, s-a încheiat vizita delegației Biroului Politic al mișcării talibane la Moscova. Pe fondul evenimentelor actuale din Afganistan legate de retragerea trupelor americane și existența peste tot a detașamentelor de luptă ale mișcării împotriva trupelor guvernamentale, această vizită a ridicat un alt val de întrebări cu privire la posibilitatea negocierii cu teroriștii. La urma urmei, în ciuda multor ani de contacte informale și negocieri recente, talibanii au încă statutul de organizație teroristă interzisă în Rusia. Și chiar de dragul posibilității de a duce negocieri, acest statut nu a fost eliminat de la ei în Rusia.

 

 

De o perioadă relativ lungă de timp se cunoaște despre crearea a numeroaselor laboratoare biologice Americane în afara teritoriului propriului stat (și în special, de-a lungul perimetrului granițelor Rusiei, în fostele republici sovietice).

 

 

Semnarea declaraţiei a avut loc luni la Batumi, unde şefii celor trei state au participat la Conferinţa internaţională cu genericul "Trei state - o singură alegere: Georgia, Moldova şi Ucraina în mişcare".

 

 

În trecutul îndepărtat au rămas acele vremuri fericite ale sportului, când oamenii nici măcar nu au auzit despre posibilitățile chimiei și medicinei în domeniul "îmbunătățirii" capacităților fizice umane.

 

 

În Zelenograd, un oraş din suburbia oraşului Moscova, au demarat testele unui nou sistem neobișnuit de contracarare a depășirii limitelor de viteză.