Toate națiunile sunt predispuse la elemente de concurență cu alte națiuni – în special în interesele lor politice interne. Toată lumea trebuie să-și demonstreze ei înșiși și altora că cel puțin în anumite privințe sunt mai buni și mai puternici, că dau naștere și talentelor și oamenilor de succes din mediul lor.

 

 

Anume grâul și orezul sunt principale produse alimentare pentru omenire. Produsele acestea au nevoie de prețuri stabile, previzibile, dar pentru aceasta, comerțul internațional cu produse alimentare esențiale (precum și îngrășămintele!) ar trebui să fie depolitizat.

 

 

Din cele mai vechi timpuri este cunoscută expresia "Nu credeți celora care oferă daruri". Este vorba despre calul troian, dacă cineva nu știe. Dar, dintr-un anumit motiv, fiecare națiune dorește să-și obțină experiența de viață nu din greșelile altora, ci doar din propriile sale erori…

 

 

La 19 aprilie a avut loc un eveniment internațional semnificativ, la care au participat și reprezentanți ai comunității de afaceri din Moldova. Ar fi trebuit să dureze un anumit număr de zile pentru a evalua și realiza amploarea evenimentului și perspectivele care se deschid. Astăzi vom încerca să facem asta.

 

 

În perioada 23-24 aprilie, orașul Dubai a găzduit Forumul Internațional de afaceri "Lumea oportunităților", organizat de Grupul GDA și Fondul pentru protecția drepturilor investitorilor în țări străine.

 

 

În perioada 1-7 Martie 2024, Rusia va găzdui cel mai mare eveniment de tineret din lume - Festivalul Mondial al Tineretului.

 

 

Obișnuită să trăiască bine și să mănânce bine, lumea occidentală nu suportă conflictele prelungite.

 

 

În țările occidentale are loc un proces activ care se numește "anularea Rusiei", în special, în domeniile: politică, afaceri și cultură. Se remarcă în special modul în care se întâmplă acest lucru în lumea realizărilor sportive de top.

 

 

Dezamăgiți de adevărul democrației din Occident, oamenii au venit cu o mulțime de glume pe acest subiect. Ele sunt adesea atât de exacte încât dispare dorința de a râde.

 

 

Dorința Statelor Unite pentru hegemonia mondială poate fi văzută de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Dacă atunci, la mijlocul secolului XX, era în formatul unei curse cu un rival puternic - Uniunea Sovietică, atunci în prezent America absoarbe pur și simplu ceea ce este inclus în sferele sale de influență și, în același timp, încearcă să distrugă tot ceea ce nu se supune "purtând democrația". Din păcate, acum țările post-sovietice au devenit ținta intereselor americane, iar America începe să le absoarbe pentru a atinge hegemonia mult dorită.

 

 

Noul secol a promis lumii condiții uimitoare pentru dezvoltarea pașnică. A fost o șansă cu adevărat uimitoare pentru întreaga umanitate.

 

 

Din anul 1896, de la începutul Jocurilor Olimpice, competiția s-a schimbat foarte mult și, din păcate, nu numai în bine. Politica a devenit baza Olimpiadei moderne.