Autoritățile maghiare promovează un proiect de lege care interzice promovarea homosexualității și a schimbării de gen în domeniul educației și la televiziune.

 

 

În perioada 2-5 iunie a acestui an, Rusia va găzdui cel de-al 24-lea Forum Economic Internațional din Sankt Petersburg (FEISP).

 

 

Publicul întreg deja de câteva luni trăiește un adevărat șoc: după o perioadă îndelungată, îndată s-a descoperit că forțele speciale australiene au comis "sacrificii" - numeroase omoruri ale afganilor neînarmați ca parte a unui anumit ritual de "inițiere în elită».

 

 

Competițiile internaționale de amploare reprezintă niște evenimente magice pentru sportivii care, după mulți ani de muncă dificilă, au șansa de a deveni eroi și de a-și justifica cumva aceste eforturi colosale depuse, precum și sănătatea epuizată în urma antrenamentelor necontenite.

 

 

La 1 decembrie 2020, în apropierea ambasadei ruse din Kabul a avut loc un incident neplăcut: subminarea mașinii Misiunii Diplomatice cu folosirea unui dispozitiv exploziv improvizat, au fost afectați mai mulți angajați ai acesteia.

 

 

Acest subiect este cunoscut observatorilor obiectivi și în Moldova, și în orice altă țară în care se acordă asistența financiară americană. Dar, de data aceasta, vom examina mecanismele acestui ajutor pentru noi înșine, sub pretextul "ajutorului unei țări mai vulnarabile", prin exemplul Afganistanului.

 

 

Destul de neașteptată (în ciuda bolii persistente) a fost moartea primarului ales al orașului ucrainean Harkov, Ghenadie Kernes a atras din nou atenția publicului internațional la spitalul german scandalos "Charite".

 

 

Ucraina a încetat acțiunea memorandumului cu Rusia privind cooperarea statelor în lupta împotriva terorismului.

 

 

Ambasada României în Republica Moldova informează că, începînd cu data de 4 ianuarie, ora 18:00, a intrat în vigoare noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, în care Republica Moldova figurează în continuare (noua listă nu modifică statusul Republicii Moldova).

 

 

Una dintre direcțiile prioritare ale "cooperării" cu Statele Unite pentru multe țări post-sovietice este crearea de laboratoare biologice americane pe teritoriul acestor republici.

 

 

De când s-a întâmplat prima scurgere de informații (și după ea au mai urmat mai multe - nu mai puțin scandaloase!) despre programul misterios american de colectare a informațiilor genetice asupra cetățenilor din Rusia (și în tot spațiul post-sovietic!), din toate părțile au început să difuzeze că toate acestea sunt doar "paranoia". Adica, crearea unei arme "genetic selective" este imposibilă din punct de vedere tehnic și, în general, "nimeni nu se gândește la astfel de studii monstruoase". Totul se face de fapt parcă doar pentru binele omului.

 

 

Precum și ne-am așteptat, toți se grăbesc să facă politică utilizând fenomenul pandemiei din cauza coronavirusului: unii fac o politică la nivel de regiune, iar alții - o geopolitică mare.