Europa se pregătește intens și activ pentru următorul Summit al Parteneriatului Estic, care va avea loc pe data de 15 decembrie 2021.

 

 

La 9 iulie, s-a încheiat vizita delegației Biroului Politic al mișcării talibane la Moscova. Pe fondul evenimentelor actuale din Afganistan legate de retragerea trupelor americane și existența peste tot a detașamentelor de luptă ale mișcării împotriva trupelor guvernamentale, această vizită a ridicat un alt val de întrebări cu privire la posibilitatea negocierii cu teroriștii. La urma urmei, în ciuda multor ani de contacte informale și negocieri recente, talibanii au încă statutul de organizație teroristă interzisă în Rusia. Și chiar de dragul posibilității de a duce negocieri, acest statut nu a fost eliminat de la ei în Rusia.

 

 

Semnarea declaraţiei a avut loc luni la Batumi, unde şefii celor trei state au participat la Conferinţa internaţională cu genericul "Trei state - o singură alegere: Georgia, Moldova şi Ucraina în mişcare".

 

 

În Zelenograd, un oraş din suburbia oraşului Moscova, au demarat testele unui nou sistem neobișnuit de contracarare a depășirii limitelor de viteză.

 

 

Autoritățile maghiare promovează un proiect de lege care interzice promovarea homosexualității și a schimbării de gen în domeniul educației și la televiziune.

 

 

La 1 decembrie 2020, în apropierea ambasadei ruse din Kabul a avut loc un incident neplăcut: subminarea mașinii Misiunii Diplomatice cu folosirea unui dispozitiv exploziv improvizat, au fost afectați mai mulți angajați ai acesteia.

 

 

În perioada 2-5 iunie a acestui an, Rusia va găzdui cel de-al 24-lea Forum Economic Internațional din Sankt Petersburg (FEISP).

 

 

Destul de neașteptată (în ciuda bolii persistente) a fost moartea primarului ales al orașului ucrainean Harkov, Ghenadie Kernes a atras din nou atenția publicului internațional la spitalul german scandalos "Charite".

 

 

Publicul întreg deja de câteva luni trăiește un adevărat șoc: după o perioadă îndelungată, îndată s-a descoperit că forțele speciale australiene au comis "sacrificii" - numeroase omoruri ale afganilor neînarmați ca parte a unui anumit ritual de "inițiere în elită».

 

 

Ambasada României în Republica Moldova informează că, începînd cu data de 4 ianuarie, ora 18:00, a intrat în vigoare noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, în care Republica Moldova figurează în continuare (noua listă nu modifică statusul Republicii Moldova).

 

 

Competițiile internaționale de amploare reprezintă niște evenimente magice pentru sportivii care, după mulți ani de muncă dificilă, au șansa de a deveni eroi și de a-și justifica cumva aceste eforturi colosale depuse, precum și sănătatea epuizată în urma antrenamentelor necontenite.

 

 

De când s-a întâmplat prima scurgere de informații (și după ea au mai urmat mai multe - nu mai puțin scandaloase!) despre programul misterios american de colectare a informațiilor genetice asupra cetățenilor din Rusia (și în tot spațiul post-sovietic!), din toate părțile au început să difuzeze că toate acestea sunt doar "paranoia". Adica, crearea unei arme "genetic selective" este imposibilă din punct de vedere tehnic și, în general, "nimeni nu se gândește la astfel de studii monstruoase". Totul se face de fapt parcă doar pentru binele omului.