Piața Comercială Tiraspol din Chișinău a fost închisă. Acum tarabele sînt pustii, iar terenul revine în proprietatea municipalității.

 

 

Conform indicatorilor, mun. Chișinău se află la limita între zona galbenă și zona verde. Incidența prin COVID-19 este de cca 20 cazuri la 100 mii în ultimele 14 zile.

 

 

Administratorii rutierelor din capitală urmează să stabilească activitatea în conformitate cu legislația și în interesul chișinăuienilor, în caz contrar nu poate fi nici vorbă despre majorarea tarifelor la călătorii.

 

 

Pretura sectorului Buiucani al municipiului Chişinău anunţă că a început să se ocupe de maşinile abandonate sau lăsate de mult timp fără supraveghere în spaţiul public.

 

 

O grădiniță din sectorul Centru al capitalei a fost scoasă la vînzare contra unei sume de 36 de milioane de lei. Asta după ce a fost preluată, în 2016, de un investitor privat, de la S.A. Bucuria.

 

 

Andrei Năstase a fost ales primar al municipiului Chișinău în urma alegerilor locale anticipate din 2018. O decizie în acest sens a fost luată de către Curtea de Apel Chișinău.

 

 

După ce mai mulți pacienți de la o clinică din sectorul Botanica al capitalei s-au plîns că erau obligați să procure seringi pentru analize, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) s-a autosesizat pe marginea acestui caz.

 

 

Ion Ceban, candidatul pentru funcția de primar al capitalei, susține că sistemul de canalizare pluvială înfundat vorbește despre ineficiența administrațiilor precedente ale municipiului Chișinău.

 

 

Mai multe gherete din capitală, care nu respectă normele de amplasare, urmează a fi evacuate. Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a atenționat responsabilii că au la dispoziție trei zile pentru a face acest lucru.

 

 

Termoelectrica primeşte deja cereri pentru a porni încălzirea în blocuri.

 

 

În noaptea de 31 octombrie pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină la lichidarea unui incendiu izbucnit pe strada Ion Pelivan 34/1 din municipiul Chișinău.

 

 

Pînă la sfîrșitul anului 2019, în capitală urmează a fi redeschise, după reparație, patru instituții de educație timpurie cu 36 de grupe noi, care vor putea fi frecventate de 825 de copii.