Trei moldoveni, bănuiți de falsificarea vizei SUA, au fost reținuți de Polițiștii de Frontieră la Aeroportului Internațional Chișinău.

Astfel, la o tânără de 27 de ani, care intenționa să ajungă în Italia, polițistul de frontieră a observat că viza SUA era cu semne vădite de falsificare. Mai mult, falsul depistat a fost confirmat și de către reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, care s-au implicat activ cu suportul necesar în cercetarea cazului.

În cadrul audierii, tânăra a declarat că nu știe nimic despre cele descoperite, afirmând că i-a fost perfectată viza de către un conațional stabilit în SUA și pe care îl cunoștea de pe rețelele de socializare.

Totodată, pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii, au fost inițiate un șir de măsuri speciale de investigații și multiple acțiuni de urmărire penală. Grație bunei conlucrări, dar și operativității ofițerilor Sectorului Poliției de Frontieră ”Aeroport Internațional Chișinău” și angajaților Procuraturii municipale, s-a reușit identificarea a trei persoane cu vârste cuprinse între 25 și 32 de ani, implicate în falsificarea vizei SUA.

Fiecare tânăr avea rolul său în infracțiune, iar profitul atingea suma de 5,000 dolari americani.

În prezent, doi dintre tinerii identificați au fost reținuți și se află în izolatorul de detenție preventivă, pe numele acestora fiind emis un mandat de arest de 20 de zile pentru fiecare. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani pentru organizarea migrației ilegale.