PLDM cere Serviciului de Informație si Securitate să stabilească sursele de finanțare a acestui film, dar și a donatorilor externi ai președintelui Dodon. Despre aceasta este menționat într-un comunicat de presă al PLDM.

“Avînd în vedere că bugetul pentru producția pretinsului film este girat de președintele Igor Dodon, anunțat ca și donație externă  și pornind de la faptul că marea majoritate a studiourilor din Republica Moldova nu dispun de bugete pentru producție, este dubioasă generozitatea finanțatorului. Rugăm ca Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Republicii Moldova să ofere o expertiză a conținutului filmului” , este scris în comunicatul de presă.

Filmul „Istoria Moldovei“ constă din trei episoade, fiecare a cîte 45 de minute. Primul epizod cuprinde perioada de la omul primitiv pînă în Evul Mediu și poate fi urmărit aici.

Al doilea episod - Evul Mediu, constituirea Pincipatului Moldovei, înainte de formarea Basarabiei. Al treilea episod – din anul 1812 și pînă la independență. În film puteți vedea reconstrucția unor bătălii reputate ale domnitorilor: Vasile Lupu, Ștefan Cel Mare, multe dintre ele constituie, de fapt, istoria Moldovei: locuri, artefacte, comori, unelte de muncă și bijuterii. În plus, filmul pentru mulți va fi o adevărată descoperire a frumoaselor și importantelor destinații turistice ale republicii, transmite NOI.md.