Un atelier de lucru organizat la iniţiativa FBI şi susţinut de Ambasada SUA la Chişinău are loc la Centrul Naţional Anticorupţie.

Timp de două zile, treizeci de ofiţeri ai CNA şi procurori anticorupţie vor învăţa de la  serviciile speciale americane cele mai eficiente tactici de luptă contra corupţiei, de investigare a faptelor de corupţie la nivel înalt şi a fraudelor financiare, precum şi de contracarare a infracţiunilor de spălare de bani.

Prezent la deschiderea workshopului, directorul în exerciţiu al CNA, Viorel Chetraru, a apreciat iniţiativa FBI de a le transmite propria experienţă ofiţerilor moldoveni, menţionînd că Biroul Federal de Investigații a manifestat, în permanenţă, deschidere faţă de CNA şi procurori. De asemenea, Chetraru a mulţumit pentru sprijin Ambasadei SUA care a făcut posibilă venirea experţilor FBI în Republica Moldova. “Este o bună oportunitate pentru colegii mei să beneficieze de experienţa dumneavoastră în investigarea fraudelor şi a corupţiei. Sîntem convinşi că vom putea prelua de la specialiştii FBI cele mai bune tactici şi modele de combatere a infracţiunilor atît la nivel naţional, cît şi transfrontalier”, a spus directorul CNA.

Pe parcursul săptămînii curente, delegaţia FBI va avea mai multe întîlniri cu reprezentanţii diferitor subdiviziuni ale CNA, dar şi cu procurori.

sursa