ANRE intenționează să vină cu o propunere către Executiv pentru a institui moratoriu pe construcția stațiilor PECO, a declarat într-o conferință de presă directorul ANRE, Eugen Carpov.

 

 

Din cauza numărului tot mai mic al elevilor, procesul de optimizare a şcolilor din Republica Moldova continuă şi în acest an de învăţămînt.

 

 

Sănătatea devine din ce în ce mai scumpă. După carburanți și alimente, prețurile la medicamente cresc constant în farmacii.

 

 

După încheierea „Summitului Trio” de la Batumi, platforma electronică euractiv.com titrează că „Georgia, Ucraina și Moldova așteaptă să li se aprobe perspectiva de integrare în UE”, iar Declarația adoptată de cei trei președinți este „un pas în emanciparea continuă a celor trei membri asociați ai Parteneriatului Estic”.

 

 

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților PSRM, Grigore Novac, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, care au contestat legalitatea transmiterii cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican în posesia Ambasadei SUA.

 

 

Stimaţi veterani al celui de al Doilea Război Mondial!

 

 

Blocul de opoziție a Comuniștilor și Socialiștilor în noul parlament va avea o situație confortabilă din punct de vedere politic, dar din punct de vedere juridic el ar putea avea probleme legate de urmărire, scoaterea imunității parlamentare, arestări, și în Republica Moldova este posibil scenariul românesc, atunci cînd în aproximativ șase luni a fost învins partidul de guvernămînt și scos în afara legii.

 

 

Pare destul de natural ca omenia să se unească atunci când vine o mare calamitate comună. Mai ales una ca pandemia, de la care nu te poți ascunde în spatele barierelor de frontieră.

 

 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar accede doar două formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate și Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

 

 

Încă în vara anului 2020 s-a vehiculat informația cu privire la faptul că în martie 2021 se preconizează desfășurarea Summitului "fatal" al Parteneriatului Estic.

 

 

"Împreună sîntem eroi". De Ziua Mondială a Donatorului, cetăţenii sînt îndemnaţi să se alăture Campaniei Naţionale de donare voluntară de sînge.

 

Hotărîrea de astăzi a  de a declara neconstituțională Legea care oferă statut special limbii ruse este o acțiune strict politică, ce lovește în vorbitorii de limbă rusă ai acestui stat, spune deputatul PSRM Nicolae Pascaru.