"Împreună sîntem eroi". De Ziua Mondială a Donatorului, cetăţenii sînt îndemnaţi să se alăture Campaniei Naţionale de donare voluntară de sînge.

 

 

Stimaţi veterani al celui de al Doilea Război Mondial!

 

 

Pare destul de natural ca omenia să se unească atunci când vine o mare calamitate comună. Mai ales una ca pandemia, de la care nu te poți ascunde în spatele barierelor de frontieră.

 

 

Încă în vara anului 2020 s-a vehiculat informația cu privire la faptul că în martie 2021 se preconizează desfășurarea Summitului "fatal" al Parteneriatului Estic.

 

Hotărîrea de astăzi a  de a declara neconstituțională Legea care oferă statut special limbii ruse este o acțiune strict politică, ce lovește în vorbitorii de limbă rusă ai acestui stat, spune deputatul PSRM Nicolae Pascaru.

 

 

Grădinițele rămîn închise și după data de 15 iulie. Un anunț în acest a fost făcut de premierul Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă.

 

 

Astăzi, 21 ianuarie, Curtea Constituțională a hotărît că Legea nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova nu este constituțională.

 

 

Se prelungește, pînă la 31 iulie 2020 inclusiv, interdicția de export din Republica Moldova a măștilor medicale.

 

 

În semestrul II de studii, procesul educațional va începe din 11 ianuarie 2021, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în instituțiile de învățămînt din țară.

 

 

O nouă înregistrare video, făcută în timpul audierilor omului de afaceri Veaceslav Platon, a apărut în spațiul public.

 

 

Începînd cu 16 iulie, se reia activitatea bazinelor de înot. O hotărîre în acest sens a fost luată de Comisia Națională de Sănătate Publică.

 

 

În perioada Etapei I investiționale, Concesionarul activelor Aeroportului Internațional Chișinău, SRL ”Avia Invest”, nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contract de concesiune.