Piața Comercială Tiraspol din Chișinău a fost închisă. Acum tarabele sînt pustii, iar terenul revine în proprietatea municipalității.

De pe 15 ianuarie, comercianții se vor muta la Piața ”Calea Basarabiei”, ambele unități aparținînd aceleiași persoane juridice.

Potrivit mai multor anunțuri de pe rețelele sociale, 31 decembrie 2023 a fost ultima zi în care comercianții au putut să-și mai vîndă marfa.

Contactați de Știri.md, reprezentanții Pieței „Calea Basarabiei” din municipiul Chișinău au declarat că închirierea spațiului pentru comercianți s-a încheiat pe 31 decembrie 2023 și din acest motiv s-a decis lichidarea pieții și încetarea arendării acestui teren.

„Piața se afla parțial pe terenul nostru, parțial pe cel municipal. Închirierea acestuia s-a încheiat în decembrie 2023. S-a luat decizia de a nu prelungi închirierea, de a vinde terenul și de a lichida piața.

Acest lucru s-a și întîmplat. Tuturor chiriașilor li s-au oferit spații pe piețele noastre: Ismail și Calea Basarabiei”, au declarat reprezentanții Pieței „Calea Basarabiei”.

Piața „Calea Basarabiei” a fost înființată în anul 1994.

Deocamdată nu este clar ce va fi în locul rămas pustiu pe Bulevardul Dimitrie Cantemir 96/1. Din imaginile redacției se vede că porțile sînt închise, iar la moment nu se petrec careva lucrări de demontare/demolare.