Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația post-electorală din Republica Moldova, menționînd că partidele care au acces în Parlament trebuie să dea dovadă de maturitate politică. Cei doi oficiali au căzut de acord că partidele trebuie să conlucreze pentru formarea într-un mod cît mai transparent a Guvernului, care să aibă  în prim plan interesul cetățenilor.

Pavel Filip și Derek J. Hogan au discutat și despre continuarea programului cu FMI, implementarea reformei administrației publice locale și extinderea colaborării comercial-economice dintre părți.

În aprilie curent, la Chișinău va sosi  o misiune a oamenilor de afaceri americani, interesați să investească în special în domeniile industriei, agriculturii, tehnologiei informației și comunicațiilor și turismului. Totodată, la finele lunii aprilie, Republica Moldova va fi vizitată și de o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii.

Premierul a menționat că Republica Moldova acordă o atenție deosebită cooperării bilaterale, iar SUA este un partener strategic al țării noastre. El a exprimat recunoștință pentru sprijinul constant acordat de SUA în implementarea reformelor democratice și structurale și în consolidarea capacităților instituționale.