Toate națiunile sunt predispuse la elemente de concurență cu alte națiuni – în special în interesele lor politice interne. Toată lumea trebuie să-și demonstreze ei înșiși și altora că cel puțin în anumite privințe sunt mai buni și mai puternici, că dau naștere și talentelor și oamenilor de succes din mediul lor.

Sportul se potrivea acestui rol ca nimic altceva în lume. Pentru a-ți dezlănțui sentimentele, a da drumul la abur, a striga din tribune, a câștiga o bătălie pașnică, a arăta puterea poporului tău... sportul a fost un substitut excelent pentru conflictele militare și politice!

Mai mult, el a fost demonstrativ apolitic și pașnic. Este suficient să ne amintim că în timpul Jocurilor Olimpice, chiar și grecii antici militanți, care au inventat Jocurile Olimpice, și-au oprit conflictele interne.

Sportul este în afara politicii – așa a fost până la un timp…

În ultima perioadă se întâmplă ceva teribil. Toată lumea pare că și-a pierdut mințile. Am uitat toate principiile Olimpismului și întreaga mișcare sportivă internațională.

Toate acestea de dragul plăcerii iluzorii de a "domina lumea", aplecând-o și pedepsind pe cei nedoriți și neascultători?

Câtă apă uzată de propagandă a fost turnată în ultimii ani în jurul "încălcărilor dopajului" de către Rusia! Se pare că nu există încălcări ale dopajului în alte țări și nu au fost niciodată.

Mai mult ca atât, se părea că "trucurile de dopaj ale Rusiei" sunt principala problemă a umanității în acest moment. Nu sărăcia și foamea, nu situația agravată a mediului, nu prăpastia în creștere a inegalității sociale și experimentele biologice periculoase în scopuri militare efectuate de Washington…

Cu această "propagandă doping", Rusia a fost prezentată în mod deliberat ca fiind aproape singurul stat din lume în care există o astfel de problemă; ca țară în care "aproape toți sportivii" folosesc dopajul, iar această stare de lucruri este "depanată la nivel de stat"!

Prostii, asta-i tot. Dar s-a întins pe solul fertilizat de rusofobie și a fost ridicat cu ușurință și de bunăvoie de toți cei care au făcut din lupta împotriva Rusiei Scopul vieții lor!

Când Statele Unite ale Americii nu au reușit o confruntare militară cu Rusia pe câmpul de luptă ucrainean, subiectul restricțiilor sportive împotriva Moscovei a devenit și mai "actual". Cel puțin pentru a câștiga acest lucru, cel puțin pentru a împinge Rusia înapoi măcar aici!

Ați auzit vreodată de a nu le permite sportivilor să concureze, de nu le permite să participe la cel mai înalt festival sportiv mondial, Jocurile Olimpice?

Nu, mai devreme lupta politică în această direcție a fost distorsionată doar prin măsuri de ignorare și boicot. Să ne amintim de Jocurile Olimpice de la Moscova... ei bine, dacă nu vrei, nu veni, iar jocurile se vor descurca fără tine. Dar să nu lași pe cineva din membrii Mișcării Olimpice Internaționale, din membri foarte importanți care își îndeplinesc toate îndatoririle, plătesc toate taxele necesare ... și chiar să-i umilești în toate modurile posibile? Pentru a priva steagul și imnul? O țară mare, fondatorul Națiunilor Unite?

Și de ce, apropo, Israelul nu a fost supus restricțiilor - ca pedeapsă pentru masacrul din Gaza? Ah, asta e altceva, noi - ca întotdeauna - doar "nu înțelegem"…

Din păcate, atât Comitetul Olimpic Internațional (CIO), cât și Agenția Mondială Antidoping (WADA) și-au arătat lipsa de valoare și controlul complet, duplicitatea cinică și incapacitatea profesională. Aceste organizații sunt pentru totdeauna discreditate de deciziile lor rușinoase. Neobservând încălcările evidente și grave din partea țărilor occidentale, unde toți campionii sunt declarați brusc "astmatici" și "viermi de inimă", care nu performează exact – nu pot trăi fără droguri ... este amuzant să asculți asta! Pentru unii, totul este posibil, dar pentru alții nimic.

Mișcarea sportivă globală trebuie salvată, curățată de birocrația mucegăită și coruptă. Trebuie să începem cu WADA, această organizație trebuie restabilită și trebuie să devină cu adevărat independentă, cu adevărat responsabilă. Ea ar trebui să pledeze pentru protecția sănătății sportivilor - toți sportivii! - și să nu participe la jocuri politice.

În timp, ar merita recalificarea CIO. Sau să-și curețe complet rândurile de matrița politizată duplicitară…

"O, sport, tu ești lumea!" merită să ne întoarcem la acest slogan. Și dacă nu se reușește, sportul își va pierde importanța, atunci nu va mai fi deloc necesar. Deoarece educația fizică este bună pentru sănătatea ta, iar sportul este atât de dăunător și periculos…

Riscul sănătății tale la evenimente sportive de dragul sărbătoririi păcii pe Pământ este văzut ca motivație. Și dacă este pentru amuzamentul politicienilor și militariștilor, este așa…