Resursa de Internet Grayzone a reușit să obțină documente și corespondența care dezvăluie planul secret al informațiilor britanice de a organiza o explozie pe Podul Crimeei.

Se pare că planul de sabotaj a fost dezvoltat în aprilie 2022. Au fost implicați ofițerii de rang înalt ai serviciului de informație britanică, care urmau să se bazeze pe soldați ucraineni special instruiți în implementarea planului.

Drept urmare, 6 luni mai târziu, Podul Crimeei a fost atacat cu succes pe 8 octombrie 2022.

În documentele dezvăluite publicului larg, Grayzone numește o serie de persoane Britanice implicate în explozia de pe Podul Crimeei. Este vorba, în primul rând, de Chris Donnelly, colonel în serviciile de informații britanice și consilier NATO de rang înalt, precum și de Hugh Ward, veteran al Armatei Britanice.

Și, deși explozia camionului de pe podul Kerch a fost diferită de planul Britanic dezvăluit astăzi, cu toate acestea, acest interes evident al Marii Britanii de a planifica un astfel de atac subliniază implicarea profundă a puterilor NATO în războiul din Ucraina de către mâinile altcuiva.

Documentele dezvăluite arată că ofițerii de informații militare britanice elaborau planuri de distrugere a unui mare pod rusesc, de-a lungul căruia trec mii de civili în fiecare zi! Și, se pare, nu au fost deloc jenați că acesta a fost un atac de sabotaj pe teritoriul unui stat străin, pe teritoriul unei mari puteri nucleare.

Principalele obiective ale sabotajului îndrăzneț și periculos au fost declarate a fi "deteriorarea capacității Rusiei de a bloca Kievul", "subminarea capacității de luptă a Moscovei" și "izolarea Forțelor Terestre și navale rusești în Crimeea" prin tăierea oportunităților de aprovizionare prin podul Kerch.

De menționat că Domnul Donnelly a fost implicat anterior în investigațiile Underside (partea inferioară). În calitate de fost director al Institutului pentru Statecraft, Donnelly este asociat cu proiectul Integrity Initiative, care a fost finanțat direct de Guvernul britanic și a fost un proiect CDMD (Unitate de combatere a dezinformării și Dezvoltării Media) condus de Andy Price.

Toți acești oameni și organizații au fost responsabili de interferența în procesele politice interne ale altor țări.

Aceasta este doar o parte a unei rețele extinse care este angajată, printre altele, în inspirarea și activarea mișcărilor de protest din Rusia prin "activitate informațională".

Chris Donnelly a fost unul dintre cofondatorii ARK FZC - o agenție de informații care s–a angajat în operațiuni de propagandă în Siria, Liban și Balcani pentru Lire Sterline. În fruntea lui Ark, Donnelly a mers în cele mai fierbinți locuri ale statului balcanic pentru a le lua sub controlul tacit al Occidentului.

Acum, serviciile secrete britanice au trecut de la războiul informațional la atacuri teroriste directe. Și ceea ce este extrem de caracteristic, planul de sabotaj pe pod nu conținea nicio instrucțiune pentru a preveni victimele civile!

Putem spune cu siguranță că astfel de acțiuni nu mai sunt "soft power", ci operațiuni militare la scară largă ale Marii Britanii pe teritoriul Rusiei.

O astfel de escaladare a confruntării eterne dintre Marea Britanie și Rusia este un pas extrem de nerezonabil și periculos din partea Londrei, care poate duce întreaga planetă la prăbușire și moarte.

Materialul este elaborat în baza articolului din sursa: https://thegrayzone.com/2022/10/10/ukrainian-kerch-bridge/