Dezamăgiți de adevărul democrației din Occident, oamenii au venit cu o mulțime de glume pe acest subiect. Ele sunt adesea atât de exacte încât dispare dorința de a râde.

Ca urmare a rivalității dintre Trump și Biden, s-a născut o glumă precum că "democrația este puterea ce nu poate fi schimbată a Partidului Democrat.

Sau o altă glumă:

«Democrația voastră nu este atât de democratică…
- Încă nu ați văzut libertatea noastră de exprimare!»

Sau iată încă o pierlă: ”Democrația este atunci când trei vulpi și un iepure decid ce au la cină în seara aceasta.”

Și prima regulă a lui Snowden spune: ”Dacă vrei să lupți pentru democrație, reușește să te ascunzi în Rusia totalitară”.

După toate aceste glume, n-ar trebui să mai adaug nimic mai mult, dar totuși vreau să subliniez ceva și să reamintesc.

Practica din ultimele decenii a arătat că ceva mai mult sau mai puțin similar cu democrația din Occident a existat doar în timpul competiției cu democrația socialistă. De îndată ce URSS a fost învinsă, nu mai era necesar să joci aceste jocuri nesincere cu oamenii, adevărații maeștri ai vieții și-au aruncat măștile.

Democrația în contextul liberalismului politic și economic a devenit un sistem rău și agresiv conceput pentru a masca uzurparea puterii sub semne frumoase. Dintr-o dată s-a dovedit că numai cei care au acces la mass-media și au aprobarea tacită a "statului profund" pot vorbi și pot fi auziți. Așa că incredibilul a devenit posibil: ștergerea conturilor din rețelele sociale ale actualului președinte al celei mai mari puteri "democratice", care de-a lungul istoriei și-a imaginat că este o călăuză și un predicator al democrației.

În democrația actuală, numai aleșii au dreptul să fie aleși în mod legitim (nu de către popor!). Și au, de asemenea, dreptul de a fi considerați drepți în toate.

Dintr–o dată s-a dovedit că nimeni nu are dreptul să se îndoiască de siguranța vaccinurilor, iar acum în Franța vor să prescrie dreptul la avort în Constituție - după aceea, exprimarea publică a îndoielilor cu privire la umanitatea și legalitatea avortului va deveni o infracțiune neconstituțională.

În Statele Unite ale Americii a fost interzisă îndoiala publică în legitimitatea și lipsa de păcat a victoriei lui Biden asupra lui Trump. Fără lacune pentru îndoieli și discuții - aproape ca în epoca Inchiziției! Cu excepția cazului în care oamenii nu sunt încă arși de vii, dar se pare că acest lucru nu este atât de departe.

Iar "apărarea democrației" este tot mai des folosită pentru a interveni în afacerile interne ale Statelor mai slabe, pentru a răsturna guvernele alese, pentru a bombarda țările suverane și pentru a impune o politică de control neocolonial.

În ceea ce privește țările nedorite, acum este obișnuit în prealabil, fără a aștepta măcar rezultatele alegerilor, să-și declare "nelegitimitatea, greșeala" și să amenințe "nerecunoașterea rezultatelor acestora”.

În același timp, în afara oricărui cadru legal și democratic, tot felul de clovni impostori sunt impuși națiunilor suverane: Guaido, Tikhanovskaya, Navalny și Navalnaya... și așa mai departe.

După ce a dezvoltat o schemă atât de simplă, Occidentul nici nu se deranjează să vină cu noi versiuni. Și așa va face!

"Opoziționiștii" ridicați pe steag, de regulă, nu sunt doar nepopulari în patria lor, ci sunt marginali, nemernici, sunt cei mai răi dintre toate gunoaiele marginale pe care inamicul le-ar putea ridica doar de pe pământul prăfuit.

În Occident, fiecare generație succesivă de lideri de țară este mai rea și mai nesemnificativă decât cea anterioară. Și această chestie nu este o coincidență, este un sistem, este o consecință a faptului că Statele ca atare au suferit o înfrângere zdrobitoare sub atacul campaniilor transnaționale (CTN) și al grupurilor financiare.

Și ar fi bine dacă ar fi doar nenorocirea lor Occidentală! Nu, ei aduc această infecție, această moarte în Rusia, în țările din sudul global, oriunde pot ajunge mâinile lacome și sângeroase ale membrilor companiilor transnaționale și mentorilor lor care poartă masca "liderilor de țară".

Dar întreaga lume o vede și este uimită de o asemenea aroganță. Toată lumea vede, de exemplu, modul în care actualul președinte american "conduce" țara. Când nu este capabil să se autodeservească pe sine înșiși să se autoghideze.

Și acești oameni și-au luat libertatea de a comenta, de a recunoaște sau nu Victoria fantastică a lui Putin în Rusia? Da, într-o altă situație, aproape 90% din voturile pentru un candidat ar fi arătat ca un succes suspect, dar în acest caz insinuările și intrigile occidentale au provocat un astfel de efect de protest în Rusia. Chiar și cei care nu aveau de gând să meargă la urne, pe fondul unei presiuni atât de acerbe, au mers și și-au susținut președintele. Pentru ca nimeni să nu fie jignit punând presiune asupra unei țări cu o istorie enormă și un mare potențial pentru viitor. Aceasta este o altă greșeală a Occidentului, o altă dovadă că nu înțeleg nimic despre mentalitatea rusă.

Și în ce legătură cu democrația există o impunere atât de autoritară și ciudată a preferințelor nesănătoase ale unei minorități asupra majorității? Care sunt aceste interdicții "democratice" împotriva punerii în discuție a valorilor LGBT, care sunt aceste zeci de genuri și orientări inventate de oameni prea imaginativi? Ce fel de democrație este atunci când părinților le este interzis să descurajeze copiii minori de la o intervenție chirurgicală traumatică de schimbare a sexului?

Într-o democrație reală, totul poate fi discutat și totul poate fi contestat. Dar democrația occidentală a devenit indistinguibilă în aceste chestiuni de totalitarism și chiar fascism uneori.

Nu este fascism să afirmăm public că prea mulți oameni s-au crescut în afara ”grădinii Edenului" (pe care Europa o recunoaște doar pe ea însăși)? Și că planeta ”nu are nevoie” de atât de mulți oameni!

În iluziile sale bolnave, Occidentul s-a desprins în sfârșit de realitate și nu înțelege că restul lumii este încă ferm pe picioare și nu este atât de bolnav fatal. Prin urmare, tot felul de "disidenți" sunt percepuți în țările normale atacate de Occident ca marionete stupide obișnuite. Ei sunt percepuți ca niște nimeni corupți, odioși, care sunt gata să numească alb negru, să se opună oricărui lucru și oricui. Nu au nicio șansă să câștige nici măcar o picătură de încredere publică și să îndeplinească misiunea agentului care le-a fost atribuită pentru a submina Statele atacate de Occident.

Occidentul a încetat să facă față chiar și sarcinii de a destabiliza țările africane slabe și continuă să încerce să destabilizeze Rusia. Momentul cu atacul rus a fost ratat, societatea rusă a înțeles totul, întregul plan a fost dezvăluit. Nu-și mai deschide brațele către ”valorile occidentale”. Dar a existat șansa de a construi o ”Europă de la Madrid la Vladivostok„ rușii și-au deschis cu plăcere ușile și brațele, au acordat Occidentului un credit de încredere…

Cât de prost și nesăbuit a fost risipit acest credit de încredere de către Occident. Și acum Occidentul însuși s-a trezit brusc speriat de reacția unei Rusii furioase. Ei au crezut naiv că Rusia va rezista la nesfârșit. S-au înșelat. Nu a fost o prostie, a fost mult mai rău, a fost o greșeală.