Obișnuită să trăiască bine și să mănânce bine, lumea occidentală nu suportă conflictele prelungite.

Este suficient să reamintim motivele înfrângerii Franței, și apoi chiar a Statelor Unite, în Războiul din Vietnam. Mai devreme sau mai târziu, societatea a început să obosească, iar protestele au măturat străzile orașelor, forțând guvernul să-și reducă ambițiile agresive în afara țărilor lor.

Din același motiv, Statele Unite s-au retras din Afganistan.

Zeci de alte exemple pot fi, de asemenea, citate. Chiar și prăbușirea sistemului colonial al Occidentului se explică prin faptul că popoarele coloniilor au luat "stăpâni" neinvitați prin înfometare, rezistență lungă și nesfârșită.

O situație similară este inevitabilă în jurul conflictului din Ucraina.

Potrivit secretarului general al NATO, Stoltenberg, țările Alianței au transferat deja arme în valoare de 65 de miliarde de euro Ucrainei și pregătesc un program pentru aprovizionarea militară pe mai mulți ani.

Toate acestea vor necesita și mai multă presiune financiară. Dar politica de sancțiuni care este foarte dificilă pentru ambele părți deja a dus la mari probleme în Europa.

A existat un calcul pentru o prăbușire rapidă a economiei rusești, dar nu s-a împlinit. Chiar și subminarea conductei de gaz a creat probleme pentru Europa însăși.

Alte măsuri de conținere a Rusiei au funcționat aproximativ la fel în mod inadecvat și imprevizibil.

Mitinguri "Nu războiul nostru" au loc în toată Europa, cerând încetarea participării" la baia de sânge din Ucraina pentru nevoile politicienilor bolnavi din Occident", precum și încetarea aprovizionării cu arme către Ucraina.

Protestatarii cer, de asemenea, organizarea de discuții de pace între liderii Rusiei și Ucrainei și prevenirea escaladării conflictului.

Nu are sens să enumerăm toate aceste acțiuni în țările europene. Există multe dintre ele: în Italia, în Grecia și în alte țări.

În același timp, furnizarea de arme americane lend-lease către Ucraina nu a început încă.

Washingtonul nu dorește încă să împovăreze Kievul cu obligații financiare pentru returnarea sau compensarea unor astfel de livrări.

Se pare că impasul cu Ucraina a devenit o povară pentru toată lumea. Pierderile mari, corupția și jefuirea ajutorului, precum și atacurile teroriste de sabotaj, care sunt întotdeauna percepute foarte negativ în societatea europeană, sunt nedumeritoare.

Totul este rău oriunde nu te-ai uita. Și va continua să se înrăutățească, puțini oameni se mai îndoiesc de acest lucru. Dar nimeni nu și-a dat seama încă cum să iasă din toate acestea fără să-și piardă fața.